Dalian Seafood: Een Visueel Verbluffende Verpakking

Ontworpen door Ju Jijing

Inleiding:

Dalian Seafood, een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige visproducten, heeft een nieuwe verpakking gelanceerd die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is. Ontworpen door Ju Jijing, is deze verpakking een ware blikvanger die de aandacht trekt van jonge consumenten. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en het ontwerpproces achter dit opvallende project.

Body:

De inspiratie voor het ontwerp van de verpakking van Dalian Seafood kwam voort uit de visuele presentatie van verpakkingen en de culturele en creatieve uitbreiding van het merk. Ju Jijing wilde een nieuwe manier verkennen om visproducten visueel aantrekkelijk te presenteren. Door abstracte graphics te gebruiken die zijn afgeleid van de kenmerken van verschillende zeedieren, creëerde hij een unieke en opvallende lay-out. De herhaalde en verspringende patronen geven de verpakking een eigenzinnige uitstraling, terwijl de grafische taal de kenmerken van verschillende visproducten weergeeft en de liefde van jonge consumenten weet te trekken.

Wat dit ontwerp echt onderscheidt, is het gebruik van grafische taal om de visuele presentatie van de verpakking vorm te geven. De verpakkingsillustraties zijn abstract en worden grafisch weergegeven op basis van de verschillende kenmerken van zeedieren. De herhaalde en verspringende lay-outstijl zorgt voor een levendig en fris contrast in kleurniveaus, waardoor de verpakking een gevoel van vitaliteit uitstraalt. De grafische vormgeving van het merklettertype verspreidt de cultuur van het merk op een manier die aansluit bij de moderne esthetiek.

Om dit ontwerp te realiseren, werden het logo en de afgeleide afbeeldingen van het merk toegepast op een set verpakkingen. Deze set bestaat uit een enkele verpakking, een uitschuifbare cadeaubox met drie kleine verpakkingsdozen en verpakkingsblikken. De verpakkingen zijn bedrukt met behulp van digitale printtechnologie met een matte afwerking. Bovendien zijn de verpakkingen gemaakt van milieuvriendelijke en recyclebare materialen, waardoor ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook duurzaam.

De interactie met de verpakking is ook doordacht. De uitschuifbare verpakking maakt het voor consumenten gemakkelijk om de verpakking te openen. Bovendien is het ontwerp van de verpakking eenvoudig en geschikt voor massaproductie. De grafische elementen van het merk kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, waardoor er veel mogelijkheden zijn om de merkidentiteit te versterken.

Het project werd gelanceerd in september 2022 en voltooid in november 2020. Tijdens het ontwerpproces werden verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het creëren van een unieke stijl en artistiek effect dat zowel aansluit bij de esthetiek van jongeren als positieve feedback genereert na de verkoop.

Conclusie:

De verpakking van Dalian Seafood, ontworpen door Ju Jijing, is een visueel verbluffend kunstwerk dat de aandacht trekt van jonge consumenten. Het gebruik van abstracte graphics en een unieke lay-out geeft de verpakking een eigenzinnige uitstraling, terwijl de grafische taal de kenmerken van verschillende visproducten weergeeft. Met zijn milieuvriendelijke materialen en functionele ontwerp is deze verpakking een ware blikvanger die de aandacht trekt en de merkidentiteit versterkt.

Image Credits: Ju Jijing, 2022.

Awards and Accolades: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JIJING JU
Afbeeldingscredits: Ju Jijing,2022.
Projectteamleden: JIJING JU
Projectnaam: Dalian Seafood
Projectklant: JIJING JU


Dalian Seafood IMG #2
Dalian Seafood IMG #3
Dalian Seafood IMG #4
Dalian Seafood IMG #5
Dalian Seafood IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp