Money Talks: Een Illustratieve Verbeelding van Corruptie en Ondoorzichtigheid in de Ambtenarij

Een Meesterwerk van Chia-Liang Lin

Inleiding

Money Talks is een uniek ontwerpconcept dat is ontstaan uit de ervaringen en waarnemingen van mensen, evenals de vele films en tv-series die zijn gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan en de duistere kant van de ambtenarij blootgelegd. Dit heeft geleid tot een visuele weergave van de lelijkheid en chaos die schuilgaan achter de schermen van de officiële instanties.

Ontwerpbeschrijving

De ambtenarij wordt vaak gezien als een poel van corruptie en ondoorzichtigheid. Het is een wereld waarin persoonlijk gewin en roem belangrijker zijn dan het dienen van het volk. Het ontwerpteam heeft deze verontrustende realiteit willen uitbeelden door middel van honderden geesten. Deze geesten symboliseren de verdorvenheid en angst die gepaard gaan met de zoektocht naar macht en privileges binnen de ambtenarij.

Technologie en Specificaties

De illustraties van Money Talks zijn gemaakt met behulp van Adobe Photoshop en Illustrator. Het ontwerp heeft een afmeting van 297 mm bij 420 mm en weegt 200 gram.

Artistieke Betekenis

Deze serie illustraties heeft veel positieve reacties ontvangen en is geprezen in verschillende vakgebieden. De beelden hebben een diepe indruk achtergelaten en zullen niet snel worden vergeten. Ze roepen gevoelens op en zetten mensen aan het denken.

Locatie en Tijdlijn

Het project is ontwikkeld en voltooid tussen januari en juni 2020 in Ningbo, China.

Onderzoek en Inspiratie

Money Talks is een aanklacht tegen de moderne ambtenarij en maatschappelijke corruptie. De serie laat op gruwelijke wijze de duistere kant van de ambtenarij zien door middel van afbeeldingen van honderden geesten. Het ontwerpteam wilde de ambtenaren laten zien dat zij zich moeten inzetten voor goed bestuur, eerlijk handelen, en opkomen voor rechtvaardigheid. Met deze serie hopen ze mensen aan te moedigen om eerlijk en rechtvaardig te handelen en tegelijkertijd te genieten van artistieke expressie.

Uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen was het overbrengen van de boodschap via visuele communicatie. Het ontwerpteam heeft veel tijd besteed aan het vinden van de juiste balans tussen esthetiek, expressie en visuele elementen.

Conclusie

Money Talks is een krachtige en indrukwekkende illustratieve weergave van de corruptie en ondoorzichtigheid in de ambtenarij. Het ontwerpteam heeft met behulp van honderden geesten de duistere kant van de ambtenarij blootgelegd en roept op tot eerlijkheid en rechtvaardigheid. Deze serie biedt niet alleen artistiek genot, maar ook spirituele verlichting en inspiratie voor een betere wereld.

Image Credits: Creative Director: CHIA-LIANG LIN, Art Director: CHENG-YI YANG, Designer: TUBINJIAN SHEN, Illustrator: TUBINJIAN SHEN

Intellectueel Eigendom: Copyright©2020 CHIA-LIANG LIN. Alle rechten voorbehouden.

Awards en Erkenning: Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze ontwerpen worden gerespecteerd vanwege hun integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chia-Liang Lin Xi-Ting Huang Sheng-Er Yu
Afbeeldingscredits: Creative Director: CHIA-LIANG LIN Art Director: CHENG-YI YANG Designer: TUBINJIAN SHEN Illustrator: TUBINJIAN SHEN
Projectteamleden: CHIA-LIANG LIN CHENG-YI YANG TUBINJIAN SHEN
Projectnaam: Money Talks
Projectklant: Chia-Liang Lin Xi-Ting Huang Sheng-Er Yu


Money Talks IMG #2
Money Talks IMG #3
Money Talks IMG #4
Money Talks IMG #5
Money Talks IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp