Een Visuele Symfonie: Het Logo van Hearing Extraordinary Dream

Qiuyu Li's Creatie Vermengt Chinese Karakters met Muzikale Essentie

De kunst van het logo-ontwerp bereikt nieuwe hoogten met Qiuyu Li's Hearing Extraordinary Dream, waarbij de rijke geschiedenis van Chinese karakters samensmelt met de wereld van muziek.

Chinese karakters, oorspronkelijk pictografisch van aard, dienden als vereenvoudigde weergaven van objecten uit de omgeving. Qiuyu Li, een ontwerper met een diepe waardering voor deze historie, heeft deze elementen opnieuw onderzocht en geïntegreerd in een logo voor een muziekgerelateerd bedrijf. De zoektocht naar karakterelementen die verband houden met 'geluid' en 'auditieve waarneming', zoals het karakter voor 'oor', leidde tot een unieke visuele expressie die zowel cultureel betekenisvol als esthetisch aantrekkelijk is.

De kracht van dit logo ligt in de combinatie van de rijke historie van Chinese karakters met de muziekindustrie. Het ontwerp, dat zich concentreert op 'geluid' en 'audio bronnen', gebruikt visuele elementen die 'oor' en 'geluidsgolven' symboliseren. Dit resulteert in een logo dat lijkt op een emoji, waardoor mensen de bedrijfsactiviteiten kunnen begrijpen, zelfs zonder kennis van Chinese karakters. Het is deze unieke benadering die Hearing Extraordinary Dream onderscheidt van andere logo's.

Wat betreft de realisatie, is het logo gemaakt met behulp van de CMYK-kleurmodel en bestaat het uit twee tinten zwart en één witte kleur. Het is aanpasbaar voor gebruik in verschillende kleuren, afhankelijk van de context, met een aanbevolen minimale hoogte van 15mm om de herkenbaarheid te waarborgen.

Het logo is voornamelijk bedoeld voor drukwerk, waaronder papieren media en kledingstukken zoals shirts. Hoewel het ontwerp in principe zwart is, kan de kleur worden aangepast aan de gebruiksomstandigheden, zoals wit voor bedrukking op zwarte shirts of levendige kleuren voor een opvallender uiterlijk.

Het ontwerpproject begon in januari 2023 in Osaka, Japan en werd voltooid in mei 2023. De onderliggende onderzoeksinspanningen waren gericht op de ontwikkeling en morfologische evolutie van Chinese karakters als symbolen van cultuur en beschaving. De uitdaging lag in het overbruggen van de kloof tussen de initiële conceptuele visie en het commerciële begrip van de cliënt, waarbij de culturele betekenis en waarde van tekst uiteindelijk de overhand kregen.

Het logo van Hearing Extraordinary Dream is een toonbeeld van hoe de pictografische aard van Chinese karakters kan worden benut in modern ontwerp. Qiuyu Li heeft een visuele taal gecreëerd die niet alleen de essentie van muziek vastlegt, maar ook een diepe culturele resonantie heeft.

De intellectuele eigendomsrechten van het logo behoren toe aan Qiuyu Li, 2023. Als erkenning voor deze uitzonderlijke prestatie, werd het ontwerp bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Grafisch, Illustratie en Visuele Communicatie Ontwerp in 2024.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qiuyu Li
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator QiuYu Li, Hearing Extraordinary Dream, 2023. Image #2: Mockup, Creator QiuYu Li, Hearing Extraordinary Dream, 2023. Image #3: Mockup, Creator QiuYu Li, Hearing Extraordinary Dream, 2023. Image #4: Mockup, Creator QiuYu Li, Hearing Extraordinary Dream, 2023. Image #5: Mockup, Creator QiuYu Li, Hearing Extraordinary Dream, 2023.
Projectteamleden: QiuYu Li
Projectnaam: Hearing Extraordinary Dream
Projectklant: Hearing Extraordinary Dream Inc.


Hearing Extraordinary Dream IMG #2
Hearing Extraordinary Dream IMG #3
Hearing Extraordinary Dream IMG #4
Hearing Extraordinary Dream IMG #5
Hearing Extraordinary Dream IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp