Public Health Beyond Borders: Een Visueel Identiteitsprogramma dat Wereldwijde Samenwerking Benadrukt

Een Unieke Visuele Identiteit voor Public Health Beyond Borders

Inleiding

Public Health Beyond Borders (PHBB) is een wereldwijd initiatief dat bestaat uit studenten en docenten van de Universiteit van Maryland. Hun doel is om gezondheidsbehoeften in samenwerkingsgemeenschappen aan te pakken. Als onderdeel van dit initiatief heeft Yoske Mitsui een visueel identiteitsprogramma ontwikkeld, inclusief een nieuw logo en merkrichtlijnen, om de waarden en doelen van PHBB te vertegenwoordigen.

De Inspiratie Achter het Ontwerp

Het nieuwe logo van PHBB is geïnspireerd door hun "think global, act global" mentaliteit. De kleuren groen en blauw weerspiegelen deze wereldwijde mindset, terwijl rood, geel en zwart verwijzen naar de oorsprong van de Universiteit van Maryland en het oprichtingshoofdstuk van PHBB. Het cirkelvormige element in het midden van de kleuren symboliseert eenheid en benadrukt het belang van partnerschappen en relaties binnen de organisatie.

Unieke Kenmerken van het Ontwerp

Het visueel identiteitsprogramma van PHBB is uniek omdat het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een internationale organisatie voor volksgezondheid. Het logo is schaalbaar, flexibel en modulair, met een symbool dat kan worden losgekoppeld en consistent kan worden gebruikt om het merk te vertegenwoordigen. Dit maakt het mogelijk om samenwerkingen en partnerschappen visueel weer te geven. Het ontwerp is tijdloos, onderscheidend en eenvoudig, waardoor het effectief is in verschillende formaten en media.

Technische Specificaties

Het logo van PHBB bestaat uit vijf kleuren die de "think global, act global" mentaliteit en de oorsprong van de Universiteit van Maryland vertegenwoordigen. De typografie van het logo is visueel afgestemd op de primaire lettertypen van de universiteit.

Interactie en Functionaliteit

Het logo van PHBB is ontworpen om effectief te werken in verschillende formaten en media. Het is eenvoudig genoeg om duidelijk te zijn, zelfs in kleine afmetingen, en kan ook in één kleur worden gebruikt. Het ontwerp weerspiegelt de concepten van PHBB en straalt een wereldwijde mentaliteit uit.

Locatie en Tijdlijn

Het visueel identiteitsprogramma van PHBB werd ontwikkeld tussen oktober 2020 en februari 2021. Ondanks de uitdagingen van het werken op afstand, slaagde het team erin om een samenhangend en effectief ontwerp te creëren dat de waarden en doelen van PHBB vertegenwoordigt.

Conclusie

Het visueel identiteitsprogramma van Public Health Beyond Borders is een uniek ontwerp dat de wereldwijde samenwerking en de inzet voor volksgezondheid benadrukt. Het logo en de merkrichtlijnen weerspiegelen de waarden en doelen van PHBB en zorgen voor een herkenbare en consistente visuele identiteit. Met dit nieuwe ontwerp is PHBB goed uitgerust om hun missie voort te zetten en gezondheidsbehoeften wereldwijd aan te pakken.

(Bron: A' Design Award)


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yoske Mitsui
Afbeeldingscredits: Yoske Mitsui
Projectteamleden: Yoske Mitsui
Projectnaam: Public Health Beyond Borders
Projectklant: Yoske Mitsui


Public Health Beyond Borders IMG #2
Public Health Beyond Borders IMG #3
Public Health Beyond Borders IMG #4
Public Health Beyond Borders IMG #5
Public Health Beyond Borders IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp