Peace Hunter: Een Poster die de Belangrijkheid van Vrede Benadrukt

Een Creatie van Wadumestri Kasun

Inleiding

Vrede is een kostbaar goed dat vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Maar wat als we ons bewust worden van de schade die wordt veroorzaakt door het verbreken van vrede? Ontwerper Wadumestri Kasun heeft dit besef omgezet in een krachtige boodschap met zijn serie posters genaamd "Peace Hunter". Deze posters benadrukken het belang van het behouden van vrede en waarschuwen voor de mogelijke gevolgen van het verstoren ervan.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de ervaringen van Kasun in Sri Lanka, een land dat na dertig jaar oorlog zijn onafhankelijkheid heeft verkregen. Hij heeft gezien hoe bepaalde partijen profiteren van oorlogssituaties en hoe dit de vrede verstoort. Met "Peace Hunter" wil Kasun de samenleving bewust maken van gebeurtenissen die vrede verstoren en de schade die dit met zich meebrengt.

Wat deze posters uniek maakt, is dat ze geen vinger wijzen naar een specifieke race, religie, land of persoon. Het is een boodschap die de schade van het verbreken van vrede uitdrukt en laat zien dat andere partijen dit als een kans zullen benutten. Kasun heeft ervoor gekozen om afbeeldingen en kleuren te gebruiken die anders zijn dan de gebruikelijke vredesposters, om de nieuwsgierigheid van de lezer te prikkelen en zelfreflectie te stimuleren.

De technologie die is gebruikt om dit ontwerp te realiseren, omvat het combineren van Adobe Illustrator en Adobe Photoshop software en foto's. De posters hebben een afmeting van 17 bij 22 inch.

De interactie met dit ontwerp is bedoeld om de nieuwsgierigheid van de lezer te wekken. Door gebruik te maken van verschillende afbeeldingen, kleurcombinaties en tekstmanipulatie, wordt de lezer uitgedaagd om de relatie tussen beeld en tekst te ontdekken en zichzelf te motiveren.

"Peace Hunter" is een project dat geen specifieke tijd, seizoen of geografische locatie vereist om te worden gelanceerd. Het is bedoeld voor de lange termijn en kan overal ter wereld relevant zijn.

Deze posters zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek van Kasun. Hij heeft gezien hoe maffia's opereren in landen die getroffen zijn door oorlog en hoe bepaalde partijen de vrede verstoren door grenzen, stammen en religieuze geschillen te creëren. Dit fenomeen komt nog steeds voor in de wereld van vandaag.

Het ontwerpproces bracht enkele uitdagingen met zich mee. Kasun wilde een ontwerp creëren dat niet alleen gericht was op één specifieke oorlog, maar op elke vorm van oorlog. Hij wilde een universeel ontwerp maken dat de waarheid benadrukt zonder anderen te beschuldigen. Het vermijden van afbeeldingen van wapens en geweld was een belangrijk aspect van het ontwerp. In plaats daarvan koos hij voor symbolen van vrede, zoals duiven en olijftakken, om de boodschap over te brengen.

De serie posters "Peace Hunter" is een krachtige herinnering aan de belangrijkheid van vrede. Het is een oproep tot actie om vrede te behouden en de gevolgen van het verstoren ervan te begrijpen. Kasun's ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2023. Deze erkenning getuigt van de uitmuntendheid en innovatie van zijn ontwerp.

Laat "Peace Hunter" ons inspireren om vrede te koesteren en te beschermen, zodat we een wereld kunnen creëren waarin vrede de norm is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kasun Wadumestri
Afbeeldingscredits: Kasun Wadumestri
Projectteamleden: Kasun Wadumestri
Projectnaam: Peace Hunter
Projectklant: Kasun Wadumestri


Peace Hunter IMG #2
Peace Hunter IMG #3
Peace Hunter IMG #4
Peace Hunter IMG #5
Peace Hunter IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp