Illustraties van Oude Stad Lijiang

Een creatieve manier om de traditionele cultuur te beschermen

Door [Ju Jijing]

De Oude Stad Lijiang is een culturele schat met diverse erfgoederen op het gebied van cultuur en toerisme. Met behulp van computerillustraties van de Oude Stad hebben we op creatieve wijze de cultuur van de stad geërfd en verspreid, en hebben we het traditionele culturele erfgoed in het zicht van het publiek en het moderne leven gebracht. De combinatie van nationale illustraties en de cultuur van de Oude Stad heeft creativiteit, nationaliteit en eigentijdse overerving, waardoor het natuurlijke en culturele erfgoed op een nieuwe manier aan mensen van het nieuwe tijdperk kan worden overgebracht.

De illustraties zijn ontworpen door Ju Jijing, een getalenteerde illustrator die de unieke kenmerken van de Oude Stad Lijiang heeft vastgelegd. Met behulp van moderne ontwerptechnieken en kleurrijke visuals heeft Ju Jijing een reeks illustraties gecreëerd die de schoonheid en charme van de Oude Stad weergeven.

Deze illustraties zijn niet alleen bedoeld om de visuele aantrekkingskracht van de Oude Stad Lijiang vast te leggen, maar ook om de traditionele cultuur te beschermen en te behouden. Door de vorm van illustratie te gebruiken, hebben we de creativiteit van culturele erfgoedelementen bedacht en de sfeer van de scène gecreëerd. We hebben kleurgradaties toegepast en moderne media gebruikt om het unieke natuurlijke erfgoed en de nationale charme van Lijiang weer te geven. Op deze manier verspreiden we de menselijke en natuurlijke cultuur van Lijiang op een manier die past bij de moderne esthetiek en geven we de traditionele verhalende cultuur van Lijiang een eigentijdse betekenis en overdrachtsmodus.

De illustraties zijn gemaakt met behulp van vectorontwerpsoftware en worden geproduceerd met geavanceerde druk- en fabricagetechnologieën om de details van de prachtige en verfijnde illustraties weer te geven. De afmetingen van de illustraties zijn 800 mm (H) x 800 mm (B), met een resolutie van 150 dpi en RGB-kleuren.

De uitdaging bij dit project lag in de grafische weergave van de cultuur, de combinatie van moderne esthetiek en traditionele cultuur, het nauwkeurig begrijpen van de kenmerken van nationale illustraties en het behouden van de traditionele charme terwijl we het tempo van de esthetiek van deze tijd bijhouden. Ju Jijing en het team hebben deze uitdaging overwonnen door hun diepgaande onderzoek naar de cultuur van de Oude Stad Lijiang en hun vaardigheid in illustratietechnieken.

De illustraties van de Oude Stad Lijiang hebben niet alleen visuele aantrekkingskracht, maar dienen ook als een middel om het bewustzijn van mensen voor de bescherming van de traditionele cultuur te vergroten. Door de traditionele cultuur van oude Chinese dorpen op een manier te verspreiden die in overeenstemming is met de esthetiek van moderne mensen, willen we mensen inspireren om deze cultuur te begrijpen en te beschermen.

Het project begon in september 2022 en werd in januari 2023 voltooid in China. De illustraties zijn gemaakt door Ju Jijing, met de hulp van art director Huo Kai.

De illustraties van de Oude Stad Lijiang hebben erkenning gekregen en zijn bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. De illustraties worden bewonderd om hun technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en brengen positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.

Met de illustraties van de Oude Stad Lijiang laten Ju Jijing en het team zien hoe kunst en design kunnen bijdragen aan het behoud en de verspreiding van cultureel erfgoed. Door de traditionele cultuur op een eigentijdse manier te presenteren, hopen ze dat mensen de waarde ervan zullen waarderen en zich zullen inzetten voor de bescherming ervan.

Image Credits: Ju Jijing, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JIJING JU
Afbeeldingscredits: Ju Jijing, 2022
Projectteamleden: Designer:Ju Jijing,Art Director: Huo Kai
Projectnaam: Ancient Village
Projectklant: JIJING JU


Ancient Village IMG #2
Ancient Village IMG #3
Ancient Village IMG #4
Ancient Village IMG #5
Ancient Village IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp