Lagonaki Mountain Eco Resort: Een Duurzaam Toevluchtsoord in de Adygea Bergen

Een Meesterplan voor Natuurbehoud en Cultuurbeleving

De Lagonaki Mountain Eco Resort is een uniek project dat de prachtige natuur en rijke cultuur van de Adygea regio combineert. Het resort is ontworpen met het oog op duurzaamheid en behoud van de natuurlijke diversiteit, terwijl het tegelijkertijd een unieke culturele ervaring biedt aan bezoekers.

Het concept van de Lagonaki Mountain Eco Resort is geïnspireerd op de mix van adembenemende natuur en de rijke cultuur van de Adygea regio. Het ontwerp van de hotelgebouwen is gebaseerd op de typische Adyghe huizen, met een stenen onderkant, een houten dak en een galerij rondom het huis. Om de identiteit van de regio en de cultuur te benadrukken, worden typische ornamenten gebruikt in de schildering van de dakoverstekken en in het interieur.

Wat de Lagonaki Mountain Eco Resort echt uniek maakt, is de ligging in een adembenemende omgeving met ongerepte landschappen. Het resort is ontworpen met het oog op het behoud van de natuurlijke diversiteit en er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van eco-toerisme en het leren kennen van de lokale cultuur en etniciteit. Het omvat de bouw van hotels, een kabelbaanstation en bijbehorende openbare infrastructuur, allemaal binnen een compact terrein dat wordt gekenmerkt door hoogteverschillen en rotsachtige heuvels, omringd door oude bomen.

Het realiseren van het project in deze uitdagende omgeving vereiste een zorgvuldige integratie van geologische en bosinventarisatiegegevens. Het behoud van waardevolle natuurlijke objecten, zoals oude bomen, ravijnen en rotsachtige heuvels, stond centraal in het ontwerp. Op basis van landschaps- en visuele analyses werden zichtassen gepland en locaties voor uitkijkplatforms bepaald.

Het Lagonaki Mountain Eco Resort project omvat strikte regelgeving voor aangrenzende natuurgebieden en zorgt voor monitoring en bescherming ervan. Het project definieert ontwikkelingszones met oog voor de impact op de natuurlijke context. Er worden toeristische routes gecreëerd die ongeautoriseerde toegang tot beschermde natuurgebieden uitsluiten. De gebouwen zijn uitgerust met energiebesparende apparatuur, zoals thermostaten, LED-verlichting, slimme verlichtingsregelsystemen, regenwateropvang en waterrecyclingsystemen, gebaseerd op het "3R = Reduce + Reuse + Recycle" principe.

Het Lagonaki Mountain Eco Resort project is gestart in november 2021 en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 worden voltooid. Het project bevindt zich in het dorp Dakhovskoye, district Maikop, in de Republiek Adygea, Rusland.

Het ontwerp van de Lagonaki Mountain Eco Resort is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Stadsplanning en Stedelijk Ontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Lagonaki Mountain Eco Resort wordt een duurzaam toevluchtsoord gecreëerd waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en tegelijkertijd kennis kunnen maken met de rijke cultuur van de Adygea regio. Het project is een voorbeeld van hoe architectuur en design kunnen samenkomen om een unieke en verrijkende ervaring te bieden aan zowel de lokale bevolking als aan bezoekers van over de hele wereld.

Beeldcredits: RTDA LLC


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: RTDA
Afbeeldingscredits: Image # 1 RTDA LLC Image # 2 RTDA LLC Image # 3 RTDA LLC Image # 4 RTDA LLC Image # 5 RTDA LLC
Projectteamleden: Creative Director, Chief Architect: Dina Dridze Design Lead: Anton Petukhov Design Lead: Ivan Astafurov Project Manager: Maxim Makarov Architect: Roman Gritsay-Bogdanov Architect: Ivan Dubrovin Architect: Polina Balysh Architect : Ksenia Kashina Architect: Ekaterina Vlasenko Architect: Irina Yamashkina
Projectnaam: Lagonaki Mountain Eco Resort
Projectklant: RTDA


Lagonaki Mountain Eco Resort  IMG #2
Lagonaki Mountain Eco Resort  IMG #3
Lagonaki Mountain Eco Resort  IMG #4
Lagonaki Mountain Eco Resort  IMG #5
Lagonaki Mountain Eco Resort  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp