Vernieuwing van Lu Xun's geboorteplaats

Een historisch en cultureel blok geïnspireerd door traditionele Chinese waterkantsteden

De vernieuwing van Lu Xun's geboorteplaats is geïnspireerd op de textuur van traditionele Chinese waterkantsteden. Het herstelt de traditionele scènes door waterwegen voor zwarte luifelboten, historische straten en steegjes, bruggen en oude plaatsnamen te herstellen. Deze gerestaureerde architectuur zal de verhalen opnieuw vertellen op basis van de romans geschreven door Lu Xun.

Lu Xun, ook wel bekend als de Mark Twain van China, was een geweldige humanitaire schrijver die pleitte voor intellectuele bevrijding en geestelijke vrijheid. De vernieuwing van zijn geboorteplaats verfijnt niet alleen het ontwerp van de ruimtes, maar houdt ook rekening met de belangen van meerdere groepen, zorgt voor sociale gelijkheid en behoudt de lokale levensstijl.

De vernieuwing van Lu Xun's geboorteplaats is een uniek project dat zich richt op het behoud van historisch en cultureel erfgoed en de vernieuwing van traditionele gemeenschappen. Het omvat de voormalige woningen van beroemde mensen en is uitgegroeid tot een bekende toeristische attractie.

Het ontwerpteam, geleid door Sang Wanchen en Shi Tuo, heeft intensief onderzoek gedaan naar de lokale geschiedenis. Ze hebben boeken bestudeerd, archieven doorgenomen en interviews gehouden met lokale wetenschappers. Daarnaast hebben ze onderhandeld met de lokale bevolking over kwesties als economische belangen en sociale voorzieningen om hun belangen te beschermen en hun levenskwaliteit te verbeteren. Uiteindelijk hebben ze een oplossing voorgesteld die voor alle partijen voordelig is.

Een van de uitdagingen van het ontwerp was de balans vinden tussen het behoud van historisch en cultureel erfgoed en de eisen van moderne stedelijke ontwikkeling. Het ontwerpteam heeft een plan voorgesteld dat voldoet aan de wettelijke en regelgevende vereisten op het gebied van hoogte, materiaal, kleur en vorm. Daarnaast zijn er oplossingen gevonden voor veiligheids-, brandveiligheids- en verkeerskwesties.

De vernieuwing van Lu Xun's geboorteplaats is een eerbetoon aan de grote schrijver en zijn idealen. Het herstelt niet alleen de historische charme van de stad, maar zorgt er ook voor dat de lokale gemeenschap wordt beschermd en dat de lokale levensstijl behouden blijft.

De vernieuwing van Lu Xun's geboorteplaats is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Stadsplanning en Stedelijk Ontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Afbeelding: Copyright ZUP


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ZUP
Afbeeldingscredits: Copyright: ZUP
Projectteamleden: Project Leader: Sang Wanchen, Shi Tuo Chief Planners: Liu Manyun Planners: Yang Huiying, Wu Xiajing, Fang Junhang,Xu Jianwei,Wang Jiwu, Xu Juemin, Xu Guofeng, Yin Zhengwei, Chen Jun
Projectnaam: Renewal of Lu Xun's Hometown
Projectklant: ZUP


Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #2
Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #3
Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #4
Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #5
Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp