Biochal: Van Bedreiging tot Toeristische Recreatiezone

Een uniek project van Amir Sabahi Moosavi en Mansoureh Zahedi

Inleiding

Een verlaten zandmijn in het hart van de metropool Teheran vormt de inspiratie voor Biochal, een baanbrekend ontwerp van Amir Sabahi Moosavi en Mansoureh Zahedi. Dit project heeft als doel om de bedreiging die deze mijn vormt om te zetten in een toeristische recreatiezone. Met behulp van innovatieve ideeën en technologieën willen de ontwerpers een groene oase creëren waar zowel de lokale bevolking als internationale bezoekers van kunnen genieten.

De unieke eigenschappen van Biochal maken het onderscheidend van andere ontwerpen. Het omzetten van een verlaten zandmijn in een toeristische attractie is op zichzelf al een indrukwekkende prestatie. Door het vergroten van het groene oppervlak per inwoner draagt Biochal bij aan het verminderen van luchtvervuiling in de stad. Bovendien biedt het project een veilige haven voor wilde dieren in een beschermde regio binnen de stad. Het creëert ook nieuwe recreatiemogelijkheden voor de inwoners van Teheran en draagt bij aan de ontwikkeling van het toerisme in de regio.

De realisatie van Biochal maakt gebruik van geavanceerde technologieën en ontwerpmethoden. De natuurlijke omheining van de mijn zorgt voor een veilige omgeving voor wilde dieren. Door de nabijheid van de Kan-rivier kunnen er bomen worden geplant, waardoor het gebied een geschikte habitat wordt voor verschillende diersoorten. De locatie van het project, dicht bij de stad en de luchthaven, zal het aantal bezoekers vergroten en de welvaart van het toerisme en de service-industrie stimuleren.

Het Biochal-project is een samenwerking tussen verschillende partijen. Architect Amir Mohammad Sabahi Moosavi, visual 3D-effects designer Mansoreh Zahedi en creative idea designer Samira Katebi hebben samengewerkt om dit visionaire ontwerp tot leven te brengen.

Het project begon in maart 2019 en werd in juli 2019 voltooid in Teheran. Gedurende het hele proces werden uitgebreide onderzoeken uitgevoerd om de haalbaarheid en impact van het project te beoordelen. Door directe observatie en eerdere studies kon het ontwerpteam de beste oplossingen vinden voor de uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd.

Biochal heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. Het project werd bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Stedenbouw en Stedelijk Ontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Biochal hebben Amir Sabahi Moosavi en Mansoureh Zahedi laten zien dat zelfs een bedreiging kan worden omgezet in een kans. Dit unieke project zal niet alleen de levenskwaliteit van de inwoners van Teheran verbeteren, maar ook een inspiratiebron zijn voor toekomstige ontwerpers die streven naar duurzame en innovatieve oplossingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Samira Katebi
Afbeeldingscredits: Song: Ikson - New Day (Vlog No Copyright Music) Music provided by Vlog No Copyright MusicLink: https://www.youtube.com/channel/UCEickjZj99-JJIU8_IJ7J-Q Photo byMikhail TyrsynaonUnsplash Photo by Lefteris kallergis on Unsplash
Projectteamleden: Architect: "Amir Mohammad Sabahi Moosavi" Visual 3D effects designer: "Mansoreh Zahedi" Creative idea designer: "Samira Katebi"
Projectnaam: Biochal
Projectklant: Samira Katebi


Biochal IMG #2
Biochal IMG #3
Biochal IMG #4
Biochal IMG #5
Biochal IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp