Waterfront Pearl: Een Uniek Waterfront Park in Nanbu

Een Toeristische Bestemming met Authentieke Kenmerken

Gelegen aan de oevers van de Jialing-rivier in Nanbu, is Waterfront Pearl een uniek ontwerp dat traditionele en moderne ontwerptechnieken combineert om een opvallend kenmerk te creëren. Het park vertelt het verhaal van Da Yu, een legendarische figuur die bekend staat om zijn controle over overstromingen, en belichaamt de geest van waterbeheersing. Met zijn historische betekenis en culturele waarde, vormt Waterfront Pearl een culturele troef voor de watersteden in Nanbu.

Het ontwerp van Waterfront Pearl heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere parken. Het streeft ernaar om een karakteristieke toeristische bestemming te creëren en de authenticiteit en uniciteit van het gebied te behouden. Door differentiatie ten opzichte van andere steden in het Jialing-rivierbekken, fungeert Waterfront Pearl als een motor voor stedelijke ontwikkeling en biedt het duurzame ontwikkelingsimpulsen met diverse voorzieningen.

De realisatie van het ontwerp van Waterfront Pearl maakt gebruik van geavanceerde technologieën. Het ontwerp doorbreekt de verbinding tussen bergen en rivieren en creëert een ideale stedelijke ecologische as. Om de complexe vormen te overwinnen, wordt gebruik gemaakt van parametrische modellering en BIM voor het ontwerp en de planning. Daarnaast worden innovatieve materialen zoals vezelbeton gebruikt voor de constructie. Het dak is ontworpen als een toegankelijk groen landschap.

Waterfront Pearl heeft een totale oppervlakte van 1.200.000 vierkante meter en omvat zowel landschaps- als architectonisch ontwerp. Het project is gestart in februari 2018 en zal naar verwachting in 2021 worden voltooid in Nanchong.

Het ontwerp van Waterfront Pearl is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Het maakt gebruik van de bestaande topografie van de site en creëert een opvallende vorm die doet denken aan een zandbank in het westen van de Bashan-berg. Daarnaast wordt de rijke Yuji-cultuur van Nanbu geïntegreerd in het ontwerp, waarbij de legende van Da Yu wordt verteld door middel van lijnconstructie en symbolische vormen.

Een van de uitdagingen bij het ontwerp van Waterfront Pearl was het behoud van de oorspronkelijke waterrijke ecologie en het minimaliseren van de impact van de ontwikkeling op het gebied. Om dit te bereiken, is de Jialing-rivier in het ontwerp geïntegreerd, waardoor bezoekers een nauwere interactie met het water kunnen ervaren. Daarnaast is veel aandacht besteed aan het versterken van de natuurlijke context en het creëren van een afgelegen landschap dat doet denken aan een schilderij uit het zuiden van China.

Waterfront Pearl is niet alleen een landschappelijk landmark aan de oevers van de Jialing-rivier, maar ook een toeristische trekpleister in Nanbu en een plek voor gezondheidsbehoud. Het ontwerp heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de stad en een speciale ruimte te creëren die openbare recreatie, beeldpresentatie en festivalviering integreert.

Het ontwerp van Waterfront Pearl is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Stadsplanning en Stedelijk Ontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent het ontwerp als een toonbeeld van creativiteit, technische excellentie en innovatie. Waterfront Pearl is een uitstekend voorbeeld van een ontwerp dat zowel technisch hoogstaand als artistiek verbluffend is.

Beeldcredits: BLVD International

Intellectueel eigendom: BLVD International

Referenties:

- Designnaam: Waterfront Pearl

- Ontwerper: Yun Du

- Ontwerptags: BLVD, Sichuan, Stedelijk Ontwerp, Landschap, Architectuur, Waterfront, Park, Ecologisch, Cultureel, Toerisme

- Ontwerplocatie en tijdsbestek: Nanchong, gestart in februari 2018 en gepland om te worden voltooid in 2021

- Ontwerpteamleden: Yun Du (Ontwerpdirecteur), Chulin Hu, Lemsic, Weiyi Li, Jin Li, Zhiqiang Sheng, Gang Huang, Longhua Bao, Li Zhang (Landschapsontwerpers), Deliang Liu, Mingtao Li, Yinghong Tan, Zhe Tao (Architecten)


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yun Du
Afbeeldingscredits: BLVD International
Projectteamleden: Design Director: Yun Du Landscape Designer: Chulin Hu, Lemsic, Weiyi Li, Jin Li, Zhiqiang Sheng, Gang Huang, Longhua Bao, Li zhang Architect: Deliang Liu, Mingtao Li, Yinghong Tan, Zhe Tao
Projectnaam: Riverside Pearl
Projectklant: Yun Du


Riverside Pearl IMG #2
Riverside Pearl IMG #3
Riverside Pearl IMG #4
Riverside Pearl IMG #5
Riverside Pearl IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp