Kouli: Een Speelse Cram School met een Uniek Ontwerp

Een Ontwerp van Zi Ying Yang

Inleiding

De Kouli is een unieke cram school in New Taipei City, ontworpen door Zi Ying Yang. Het ontwerp is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur en biedt een speelse en stimulerende leeromgeving voor kinderen. Met zijn innovatieve concept en aandacht voor detail heeft de Kouli al veel lof ontvangen.

De Kouli is ontworpen met het idee van een speeltuin in gedachten. De lange gangen zijn voorzien van Franse ramen, waardoor er een open en ruimtelijk gevoel ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de gangen niet smal aanvoelen en creëert een visuele verbinding met de buitenwereld. Het ontwerp van de gangen is geïnspireerd op een sportveld, waardoor kinderen tijdens hun pauzes volop kunnen genieten.

Het unieke aspect van de Kouli is de verbinding tussen de drie gebouwen. Een gang met Franse ramen verbindt de verschillende ruimtes met elkaar. Deze gang biedt niet alleen een visuele verbinding, maar zorgt er ook voor dat de binnenruimtes naadloos overlopen in de buitenruimte. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van elastische en duurzame vloermatten, die zorgen voor een veilige en comfortabele omgeving voor kinderen.

Bij het ontwerpen van de Kouli is er veel aandacht besteed aan de materialen. Alle verfoppervlakken zijn vrij van formaldehyde en de vloer van de gang is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. De wanden van de gang zijn gemaakt van beton, waardoor ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn de wanden in de klas bekleed met geluidsabsorberende panelen, die zorgen voor een veilige en rustige leeromgeving voor kinderen.

De Kouli beslaat een oppervlakte van 192 vierkante meter en is gelegen in New Taipei City. Het project begon in september 2022 en werd voltooid in november 2022. Naast het ruimtelijke ontwerp heeft Zi Ying Yang ook gewerkt aan het ontwerp van het corporate identity system (CIS) om een complete en consistente uitstraling te creëren voor de nieuwe ruimte.

Het ontwerp van de Kouli is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, evenals de bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail is de Kouli een voorbeeld van hoe een leeromgeving zowel functioneel als esthetisch kan zijn. Het biedt kinderen de mogelijkheid om te leren en te spelen in een veilige en inspirerende omgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yang Zi Ying
Afbeeldingscredits: Yang Zi Ying
Projectteamleden: Yang Zi Ying
Projectnaam: Kouli
Projectklant: Yang Zi Ying


Kouli IMG #2
Kouli IMG #3
Kouli IMG #4
Kouli IMG #5
Kouli IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp