Revolutie in Digitaal Lezen: Dpri Bibliotheek

Di Wei's Innovatieve Logo en Visuele Identiteit

In een tijdperk waarin online media gedomineerd wordt door fictieve verhalen, brengt Di Wei een frisse wind in de professionele leeswereld met de Dpri Bibliotheek.

De Dpri Bibliotheek, een creatie van ontwerper Di Wei, is een toonbeeld van innovatie in de digitale publicatiewereld. Dit project, dat zich onderscheidt door zijn dynamische logo en vijf categorieën voor classificatieonderzoek, is niet zomaar een visuele identiteit; het is een interactieve gids die de lezer door de wereld van digitale publicaties leidt. Het hoofdlogo, dat bij aanraking verandert van een enkelvoudig beeld naar een kleurrijk logo met titel, symboliseert de veelzijdigheid en de evolutie van het digitale lezen.

Di Wei's ontwerp streeft ernaar om een uniek digitaal publicatiesoftwarelogo te creëren dat niet alleen de aandacht trekt, maar ook de gebruikerservaring verrijkt. Het hoofdlogo illustreert het dynamische proces van de evolutie van boeken en benadrukt de digitale kenmerken; door op het dynamische logo op de homepage te klikken, worden de vijf sub-logo's onthuld, die de effecten van evolutie en interactie weergeven en de oneindige mogelijkheden van digitaal lezen overbrengen.

De realisatie van het ontwerp begon met een visie-experiment-vraag-correctiemodel om het ontwerp te deduceren. Er werd uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe het logo van statisch naar dynamisch kon evolueren en hoe het evolutie en interactie kon weergeven. Het resultaat is een statisch hoofdlogo en vijf secundaire logo's die samen een interactief en dynamisch ontwerp vormen. Door de veelzijdigheid van het ontwerp kan het op de meeste fysieke objecten worden gedrukt en op elektronische apparaten worden verspreid.

De interactie met het ontwerp is intuïtief: een klik op het dynamische logo op de homepage onthult vijf sub-logo's, elk met een eigen dynamisch ontwerp. Door op deze sub-logo's te klikken, krijgt de gebruiker feedback en kan men de benodigde informatie opvragen door de subcategorieën te verkennen. Het overzichtelijke ontwerp en de kleurrijke interactie maken de Dpri Bibliotheek tot een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke ervaring.

Di Wei's project, dat in januari 2022 in Liaoning van start ging en in mei 2022 voltooid werd, is niet alleen een triomf in ontwerp, maar ook een bekroning van uitgebreid onderzoek. Het project onderzoekt de mogelijkheden van dynamische logo's in het digitale tijdperk en hoe deze de interactie en de communicatie van digitale publicaties kunnen verrijken. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook de gebruiker transformeert van een passieve ontvanger van digitale publicaties naar een actieve selector van interactieve boekinhoud.

De Dpri Bibliotheek heeft erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid met de toekenning van de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het is een eerbetoon aan ontwerpen die industrieel beste praktijken integreren en positieve gevoelens oproepen, bijdragend aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Di Wei
Afbeeldingscredits: DI WEI,2022
Projectteamleden: Di Wei
Projectnaam: DPRI Library
Projectklant: Di Wei


DPRI Library IMG #2
DPRI Library IMG #3
DPRI Library IMG #4
DPRI Library IMG #5
DPRI Library IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp