Een Meesterwerk in Boekvorm: Treatise on Painting

De Kunstzinnige Symbiose van Dmitry Mordvintsev en A. Zverev

Ontdek de unieke samenwerking tussen Dmitry Mordvintsev en de Russische kunstenaar Anatoly Zverev, resulterend in een innovatief boekontwerp dat kunst en literatuur verenigt.

In de wereld van boekontwerp is het project 'Treatise on Painting' van Dmitry Mordvintsev een opmerkelijke verschijning. Het boek, dat grafische werken van de Russische kunstenaar Anatoly Zverev bevat, is een eerbetoon aan verzamelaar en promotor G. Costakis. Mordvintsev's ontwerp is niet zomaar een boek; het is een kunstobject dat de lezer meeneemt op een reis door de tijd en ruimte van Zverev's artistieke universum.

De inspiratie voor 'Treatise on Painting' komt voort uit Zverev's metaforische en laconieke stijl. Zijn vermogen om met woorden te spelen, net zoals hij dat met een penseel doet, maakt zijn poëtische regels onvergetelijk. De diepgang en paradox van zijn gedachten zijn verrassend en worden weerspiegeld in het boekontwerp. Dit maakt het werk niet alleen een leeservaring, maar ook een visueel avontuur.

Wat 'Treatise on Painting' onderscheidt van andere boeken, is de complexiteit van het ontwerp. Het boek bestaat uit twee delen onder één kaft, waarmee het idee van dualiteit en verbondenheid binnen het werk van Zverev wordt benadrukt. Het gebruik van de auteur zijn eigen lettertype en minimalistische infografische technieken geeft het ontwerp een moderne uitstraling, terwijl het tegelijkertijd eer betoont aan de oorspronkelijke bron.

De realisatie van dit ontwerp was een technologische uitdaging. Het vereiste de reproductie van Zverev's verhandeling met behulp van druktechnologieën en materialen uit het midden van de twintigste eeuw, terwijl het tegelijkertijd een hedendaags kunstobject moest worden. De visuele metafoor van het boek is gebaseerd op Zverev's originele grafische werken, die de keuze van het lettertype en de algemene typografische beslissingen hebben beïnvloed.

Het is geen verrassing dat 'Treatise on Painting' de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de categorie Grafische, Illustratie en Visuele Communicatie Design in 2024 heeft gewonnen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan ontwerpen die blijk geven van uitmuntendheid en creatieve vindingrijkheid, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waarmee ze de wereld een beetje beter maken.

Met 'Treatise on Painting' heeft Dmitry Mordvintsev een tijdloos stuk gecreëerd dat de grenzen van boekontwerp verlegt en een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de rijke geschiedenis van kunst en literatuur. Het is een bewijs van de kracht van samenwerking tussen verschillende kunstvormen en de blijvende invloed van cultureel erfgoed.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LLC ABCdesign, Dmitry Mordvintsev
Afbeeldingscredits: LLC ABCdesign, Dmitry Mordvintsev
Projectteamleden: LLC ABCdesign, Dmitry Mordvintsev
Projectnaam: Treatise on Painting
Projectklant: AZ Museum


Treatise on Painting IMG #2
Treatise on Painting IMG #3
Treatise on Painting IMG #4
Treatise on Painting IMG #5
Treatise on Painting IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp