Pentaheal Clinic: Een Nieuw Gezicht voor Functionele Geneeskunde

Rebranding van Pentaheal Clinic door Eidetic en Pentaheal

De Pentaheal Clinic in Seoul heeft een nieuw gezicht gekregen. Het team van Eidetic en Pentaheal heeft een unieke merkidentiteit gecreëerd die de filosofie van de kliniek weerspiegelt en functionele geneeskunde op de kaart zet.

De inspiratie voor het ontwerp van de Pentaheal Clinic kwam van het idee van 'uitbreiding'. Functionele geneeskunde, een veld dat nog niet bekend is in Korea, werd uitgedrukt met het medische symbool "kruis (+)", een eenvoudige en duidelijke visuele taal die herkenbaar is voor patiënten wereldwijd. Het merk werd in evenwicht gebracht door de combinatie van de letters 'P' en 'H', de afkortingen van de kliniek.

Pentaheal is een Koreaanse medische kliniek gespecialiseerd in functionele geneeskunde, een biologie-gebaseerde benadering om de oorzaak van ziekten te identificeren. Om deze filosofie over te brengen, werd een geïntegreerde rebranding ondernomen. Om aan de wereldwijde behoefte van patiënten te voldoen, moest de visuele taal universeel en direct zijn.

De Pentaheal Clinic is gevestigd bij het Gangnam Station, het meest ontwikkelde gebied in Seoul. De ruimte werd verdeeld in twee verdiepingen, 'receptie en onderzoekscentrum' en 'VIP en behandelkamer', en er werd bewegwijzering ontworpen die past bij de kenmerken van elke verdieping. De receptieverdieping is ontworpen met een helder en levendig wit-toon concept met een sfeer van gastvrijheid, en de behandelverdieping is een luxueus en betrouwbaar concept met een afgezwakte kleur. Het is ontworpen voor de consistente branding van afzonderlijke ruimtes.

Elke letter, behalve 'P, T, H', heeft een unieke schreef die de wereldwijde medische visie van Pentaheal uitdrukt. Voor het symboolmerk is het nieuwe afgekorte symbool 'P, T, H' geïntegreerd met het universele medische symbool 'kruis'. De as van het symboolmerk is in beide richtingen uitgebreid, om te worden gebruikt op verschillende vormen en maten van de merktoepassingsitems. Elke lijn die zich uitstrekt van de 'Kruis (+)' vorm vertegenwoordigt de kernwaarde van #pionierend #leidend #centraal #vertrouwen; en het onderscheidt Pentaheal als een reeks medische praktijken die verder gaat dan het behandelen van mensen om mensen een bruisend leven te bieden.

Functionele geneeskunde in Korea is een onbekend medisch veld dat nog niet algemeen bekend is. Door de rebranding van Pentaheal Clinic streven we ernaar om functionele geneeskunde te promoten als een nieuw medisch veld in Korea en Zuidoost-Azië. Uitgaande van het medische symbool 'Kruis (+)' dat medische diensten vertegenwoordigt, is het motief van het symboolmerk de uitbreidbaarheid van de horizontale en verticale as. Lijnen die zich uitstrekken van de 'Kruis (+)' vorm drukken uit dat het dienstengebied van Pentaheal kan worden uitgebreid naar verschillende velden.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2022. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eidetic Marketing
Afbeeldingscredits: Eidetic Marketing
Projectteamleden: Project Owner: Harin You, Pentaheal Executive Sponsor: Ashley S. Jung, Eidetic Creative Director: Haein Chae, Pentaheal Brand Designers: Olivia J. Shin, Kimmi M. Kim, Saerona Shin, Sunny Lee, Eidetic Brand Strategiest: Rick Jeong, Eidetic
Projectnaam: Pentaheal Clinic Rebranding
Projectklant: Eidetic Marketing


Pentaheal Clinic Rebranding IMG #2
Pentaheal Clinic Rebranding IMG #3
Pentaheal Clinic Rebranding IMG #4
Pentaheal Clinic Rebranding IMG #5
Pentaheal Clinic Rebranding IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp