De Muziek Zichtbaar Maken: Een Dynamische Identiteit voor het Franz Liszt Kamerorkest

Brand Bar Communications creëert een unieke, muziekgestuurde identiteit voor het orkest

Geïnspireerd door de muziek van het orkest, heeft Brand Bar Communications een dynamische identiteit ontworpen die muziek visualiseert en het publiek betrekt bij het merk van het orkest.

De nieuwe identiteit van het Franz Liszt Kamerorkest, ontworpen door Brand Bar Communications, is gebaseerd op een uniek concept: het visualiseren van muziek. Het ontwerpteam heeft een alternatieve muzikale taal gecreëerd door het vijflijnige muzieksysteem in een cirkel te buigen. Dit concept maakt het mogelijk om vrijwel elk muziekstuk op deze manier te noteren en te visualiseren, waardoor muziek zichtbaar wordt voor iedereen.

Deze muziekgestuurde dynamische identiteit is bedoeld om het merk van het kamerorkest nieuw leven in te blazen. Elk lid van het orkest kan zijn eigen gepersonaliseerde logo creëren binnen de door de ontwerpers gedefinieerde richtlijnen. Bovendien kunnen dankzij een op maat ontwikkelde logo-ontwerpapplicatie ook de toeschouwers actief deelnemen aan het vernieuwingsproces van de identiteit.

De nieuwe merkidentiteit werd geïntroduceerd door een volledige herontwerp van de website van het orkest en andere digitale kanalen. Dit werd vervolgens gepromoot door de "Kun je de muziek zien?" buiten- en online campagnes. De communicatie rond de lancering van de nieuwe identiteit benadrukte dat muziek vanaf nu niet alleen gehoord, maar ook gevoeld en gezien kan worden.

De identiteit werd in februari in Hongarije gepubliceerd. Het ontwerpteam bestond uit László Herbszt, Attila Simon, Gyula Halász, Dániel Zelenák, Bianka Földi, Boglárka Izsáki, Kata Fodor en Péter Fülöp. De identiteit heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022.

Deze dynamische, muziekgestuurde identiteit is een innovatieve manier om muziek en design samen te brengen. Het maakt niet alleen muziek zichtbaar voor iedereen, maar betrekt ook het publiek actief bij het merk van het orkest. Het is een prachtig voorbeeld van hoe design kan worden gebruikt om een merk te vernieuwen en te versterken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Brand Bar Communications
Afbeeldingscredits: Brand Bar Communications
Projectteamleden: Creators: Name: László Herbszt Title: Art Director Name: Attila Simon Title: Creative Director Name: Gyula Halász Title: co-creative director Name: Dániel Zelenák Title: Music Consultant Name: Bianka Földi Title: Senior Designer Name: Boglárka Izsáki Title: Project Manager Name: Kata Fodor Title: Project Manager Name: Péter Fülöp Title: Lead Developer - Datalytix Solutions
Projectnaam: Can You See the Music
Projectklant: Brand Bar Communications


Can You See the Music IMG #2
Can You See the Music IMG #3
Can You See the Music IMG #4
Can You See the Music IMG #5
Can You See the Music IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp