Een Visuele Identiteit die Verandering Ademt

Misteli's Ontwerp voor B for Good Leaders Netwerk

In de wereld van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft Misteli Creative Agency een visuele identiteit gecreëerd die niet alleen de essentie van het B for Good Leaders Netwerk vangt, maar ook een beweging voor positieve verandering belichaamt.

De uitdaging voor Misteli Creative Agency was het ontwikkelen van een visuele identiteit die de krachtige missie van het B for Good Leaders Netwerk kon weerspiegelen. Dit netwerk, bestaande uit duizenden CEO's en wereldleiders, streeft ernaar om bedrijven in te zetten als een kracht voor het goede. Het gaat hier om kennisdeling, connecties en het maken van een collectief verschil om de B Economie vooruit te helpen. De inspiratie voor het ontwerp kwam voort uit de toewijding van Misteli aan verandering en het maken van een positieve impact in de wereld.

Wat dit ontwerp onderscheidt, is de keuze voor de kleur oranje – een kleur die warmte en geluk uitstraalt en perfect aansluit bij de visie van het netwerk. Deze wordt aangevuld met een palet aan warme kleuren en patronen die de diversiteit van de mensen en activiteiten binnen het netwerk weerspiegelen. Het resultaat is een uitnodigende, diverse en actiegerichte identiteit die de ziel van het B for Good Netwerk belichaamt. Het oog in het ontwerp symboliseert de visie en de unieke kijk op de wereld.

De realisatie van deze visuele identiteit was gebaseerd op de essentie van het netwerk, gebruikmakend van het Misteli Identity Model. Dit model beschrijft de mensen, de toon van de communicatie en het DNA van het netwerk. Voor de topontmoetingen in 2022 in Rome en 2023 in Amsterdam werd de identiteit vertaald naar communicatiemiddelen zoals een website en nieuwsbrieven, en werd het tot leven gebracht in de evenementenhallen met gebruik van recyclebare stoffen, biologisch afbreekbaar karton en gerecycled papier om de milieu-impact te minimaliseren.

Het eindproduct omvatte een reeks online en persoonlijke communicatiemiddelen. Er werd een website gecreëerd, evenals nieuwsbrieven en sociale media-uitingen. Het evenement werd tastbaar gemaakt in de evenementenhallen met milieuvriendelijke materialen. Dit alles onderstreept Misteli's overtuiging in het creëren van sterke, gedurfde visuele identiteiten die zowel online als offline breed toepasbaar zijn en de kern van het merk weerspiegelen.

Het project startte in 2022 met de creatie van de visuele identiteit. De eerste top werd gehouden in juni 2022 in Rome, gevolgd door de tweede in mei 2023 in Amsterdam. De ontwikkeling van de derde top voor de lente van 2024 in Amsterdam is momenteel gaande. Misteli's aanpak was grondig, met een focus op het vaststellen van de kernidentiteit van het B for Good Leaders netwerk, wat de basis vormde voor het merk, de visuele identiteit en de strategie.

De grootste uitdaging was het verenigen van een divers scala aan stakeholders, denkleiders en betrokken partijen onder één merkidentiteit. Het ontwerp moest voldoen aan de wensen en eisen van alle betrokkenen en een groep mensen samenbrengen. De voorlopige kleur van het ontwerp, oranje, wordt aangevuld met een scala aan warme kleuren en patronen die de diversiteit weerspiegelen, met het centrale oogontwerp dat de toekomstvisie van het merk en de unieke wereldvisie uitbeeldt.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Grafische, Illustratie en Visuele Communicatie Design in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in het combineren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het beter maken van de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Misteli Creative Agency
Afbeeldingscredits: Misteli Creative Agency
Projectteamleden: Misteli Creative Agency
Projectnaam: B for Good Leaders
Projectklant: Misteli Creative Agency


B for Good Leaders IMG #2
B for Good Leaders IMG #3
B for Good Leaders IMG #4
B for Good Leaders IMG #5
B for Good Leaders IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp