Verfijnde Typografie Verpakt in Creativiteit

"Tracing" - Een Symbool van Zelfexpressie en Innovatie

De verpakking van "Tracing" is meer dan een omhulsel; het is een uitnodiging tot creativiteit. Ontworpen door Yichen Wang, belichaamt dit project de essentie van zelfexpressie door middel van minimalistische typografie.

De inspiratie voor "Tracing" is ontleend aan de veelzijdigheid van calqueerpapier, dat functionaliteit overstijgt en een symbool wordt van creativiteit en zelfexpressie. Yichen Wang's zoektocht naar het perfecte lettertype leidde tot een creatief proces waarin dikte en dunheid van lijnen samensmelten in een ontwerp dat zowel stoutmoedigheid als finesse uitstraalt.

Wat "Tracing" onderscheidt, is de minimalistische benadering die de kern van calqueerpapier vangt. Met een typeface die kracht en kwetsbaarheid uitdrukt, creëert het een harmonieuze balans. Het nodigt gebruikers uit om hun ideeën te traceren, te koesteren en te delen, en versterkt daarmee het vertrouwen in hun eigen creatieve expressie.

De realisatie van "Tracing" is een nauwgezet proces waarbij creativiteit en precisie samenkomen. Yichen Wang gebruikt software zoals Adobe Illustrator en Photoshop om van schetsen tot digitale verfijning te komen, waarbij elk teken met vectorgebaseerde tools wordt vervaardigd voor consistente proporties en tussenruimtes. Testen zorgt voor compatibiliteit en leesbaarheid over verschillende platforms en media heen.

Om de "Tracing" typografie effectief toe te passen, dient men te kiezen voor een verpakking met een elegante of modern simplistische vormgeving. Op een zwarte achtergrond zorgt men voor contrast met lichtgekleurde lettertypen zoals wit, zilver of goud. Op een witte achtergrond creëert men contrast met donkergekleurde lettertypen zoals zwart of houtskoolgrijs. De tekst dient goed leesbaar te zijn en esthetisch aantrekkelijk, met een consistente uitlijning voor een georganiseerde uitstraling.

De ontwikkeling van "Tracing" vond plaats tussen augustus 2022 en maart 2023 in New York. Onderzoek naar de transformatieve kracht van calqueerpapier voor creativiteit en zelfexpressie lag ten grondslag aan dit project. De uitdaging was om de grenzen van eenvoud te verleggen terwijl leesbaarheid en esthetische aantrekkelijkheid behouden bleven.

"Tracing" is niet zomaar een lettertype; het is een medium dat de verbeelding op papier inspireert. Het project is bekroond met een Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yichen Wang
Afbeeldingscredits: Yichen Wang
Projectteamleden: Yichen Wang
Projectnaam: Tracing
Projectklant: Ycstudio


Tracing IMG #2
Tracing IMG #3
Tracing IMG #4
Tracing IMG #5
Tracing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp