Gouden Standaard in Groente

Luliang Highland Groenten: Een Merkidentiteit van Topklasse

Ontdek hoe Luliang Highland Groenten een symbool van uitmuntendheid in de landbouwsector heeft gecreëerd door een uniek merkidentiteit.

De zoektocht naar kwaliteit en authenticiteit in de voedingsindustrie heeft een nieuwe dimensie gekregen met de introductie van Luliang Highland Groenten. Het ontwerpteam Tian Rui Ling Dong heeft een merkidentiteit gecreëerd die niet alleen de essentie van kwalitatieve landbouw vangt, maar ook een verhaal vertelt van ecologische harmonie en regionale trots. De gouden medaille, een universeel symbool van excellentie, vormt de kern van dit ontwerp en weerspiegelt de hoogwaardige status van het merk.

Wat maakt Luliang Highland Groenten zo bijzonder? Het is de combinatie van de unieke klimatologische omstandigheden en de uitgestrekte teeltgebieden die deze groenten onderscheiden. Het logo, met een gouden medaille als centraal beeld, benadrukt de leidende positie van het merk in de Chinese hooglandgroente-industrie. Deze erkenning is niet alleen een gevolg van de uitstekende productkwaliteit, maar ook van de inzet voor het behoud van een ongerepte ecologie.

Het realisatieproces van het ontwerp was intensief en doordacht. Het team heeft honderden prototypes geoptimaliseerd en kleurencombinaties aangepast om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke gouden medaillebeeld optimaal zou aanspreken, zowel visueel als textuur. Dit proces onderstreept de toewijding van het team aan het creëren van een merkidentiteit die zowel aantrekkelijk als betekenisvol is.

De technische specificaties van het ontwerp zijn indrukwekkend, met toepassingen variërend van buitenreclame op het centrale plein van Luliang County tot langs de snelwegen van Kunming Luliang County, met afmetingen van 5,25 bij 13,8 meter. Het ontwerp is niet alleen groot in schaal, maar ook in impact.

De interactie met het merk is even uniek als het ontwerp zelf. Het beeld van een vogel die een groente in zijn bek houdt, staat centraal in het logo en is geïnspireerd op een lokaal spreekwoord: "Wie weet of de groenten goed zijn? Alleen de vogel weet het." Dit weerspiegelt de ecovriendelijke principes van gewasteelt in de regio en benadrukt het belang van persoonlijke smaakervaring boven externe beoordelingen.

De ontwerpfase van het project begon op 10 januari 2023 en werd afgerond in juni van hetzelfde jaar. Het eindproduct werd op 16 oktober 2023 met succes gelanceerd in Luliang County. Het ontwerpteam heeft maandenlang veldwerk verricht in Luliang, Yunnan, om een diepgaand begrip te krijgen van de kernvisuele elementen van het logo-ontwerp, wat resulteerde in een merkidentiteit die gezondheid en duurzaamheid benadrukt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van een logo voor Luliang Highland Groenten waren niet gering. Het team moest de prominente positie van het merk in de Chinese hooglandgroente-industrie en de ecologische attributen nauwkeurig weergeven. Door het gouden medaillesymbool en de top productie-erkenning te integreren, samen met elementen van theater, persoonlijkheid en interactie, heeft het team de merkidentiteit versterkt en de communicatie met consumenten verbeterd.

De eenvoud en intuïtie van de logo-communicatie is een effectief middel voor informatieoverdracht. In het ontwerp van het merklogo speelt het gouden patroon een cruciale rol. Het is bedoeld om de grootschalige plantagevoordelen in de Chinese hooglandgroente-industrie te benadrukken, evenals de merkpositie in de industrie. Tegelijkertijd toont het aan dat het merk brede publieke erkenning heeft gekregen voor het behoud van de natuurlijke kwaliteit van groenten.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2024. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van best practices uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xun Gao
Afbeeldingscredits: Xun Gao,Yang Li
Projectteamleden: Xun Gao,Yang Li
Projectnaam: Luliang Highland Vegetables
Projectklant: Shandong Tianrui Smart Marketing Planning Co., Ltd


Luliang Highland Vegetables IMG #2
Luliang Highland Vegetables IMG #3
Luliang Highland Vegetables IMG #4
Luliang Highland Vegetables IMG #5
Luliang Highland Vegetables IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp