Auspicious Beast: Een Verfrissende Mix van Traditionele Chinese Cultuur en Modern Design

Ontwerper: Guangzhou Kemei Commodity Co., Ltd.

Inleiding

De Auspicious Beast-collectie, ontworpen door Guangzhou Kemei Commodity Co., Ltd., is een verbluffende combinatie van traditionele Chinese cultuur en modern design. Geïnspireerd door de symboliek van de oude Chinese mythische wezens, zoals de karper, kraanvogel, leeuw en kylin, brengt deze collectie positieve en prachtige wensen over aan gebruikers, met name in deze moeilijke tijd van de Covid-19-pandemie.

Deze serie handgeschilderde producten maakt gebruik van de symboliek van de Auspicious Beasts om een verfrissende integratie van traditionele cultuur en moderne elementen te creëren. Elk ontwerp is versierd met krachtige penseelstreken en karakters, en rijke kleuren. De levendige kleuren en kalligrafie dragen bij aan het behoud van de traditionele Chinese cultuur in het nieuwe tijdperk.

De Auspicious Beast-collectie is gemaakt met behulp van moderne handgeschilderde technieken, waarbij de rijke kleuren van traditionele Chinese schilderkunst worden gebruikt om de afbeeldingen van de Auspicious Beasts tot leven te brengen. De toevoeging van krachtige kalligrafie benadrukt de intrinsieke geest van de traditionele Chinese cultuur.

Om de verheven en plechtige geest van China te benadrukken, worden de patronen in de Auspicious Beast-collectie gecombineerd met krachtige en delicate penseelstreken in zwarte inkt. Deze schijnbaar chaotische, maar eigenlijk nette penseelstreken vormen een scherp contrast met de levendige kleuren op de lichamen van de Auspicious Beasts.

De Auspicious Beast-collectie is ontworpen als een baanbrekend product dat de aandacht van mensen opnieuw vestigt op de traditionele Chinese cultuur. In tegenstelling tot veel andere handgeschilderde producten op de markt, die vaak culturele elementen uit andere landen gebruiken, richt deze collectie zich op de prominente traditionele Chinese cultuur. Het doel is om mensen bewust te maken van de diepgaande betekenis en connotaties van de traditionele Chinese cultuur.

Het ontwerpproces van de Auspicious Beast-collectie bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het vinden van de juiste balans tussen elk karakter, harmonieuze en uniforme stijl en begrijpelijke connotaties was een van de grootste uitdagingen. Het resultaat is een product dat de traditionele Chinese cultuur subliem weergeeft wanneer deze wordt samengevoegd met het nieuwe tijdperk en het stereotype van de conformistische Chinese traditionele cultuur doorbreekt.

De Auspicious Beast-collectie bestaat uit vier patronen: karper, kraanvogel, leeuw en kylin. Elk van deze wezens heeft een speciale betekenis in de traditionele Chinese cultuur. Door ze te combineren met moderne elementen ontstaat er een verfrissende en indrukwekkende mix van traditie en modernisering. De patronen worden vergezeld door krachtige en krachtige kalligrafie in zwarte inkt om het plechtige imago van China te benadrukken.

Deze unieke en prachtige Auspicious Beast-collectie is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prijs erkent en beloont uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maken.

Met de Auspicious Beast-collectie brengt Guangzhou Kemei Commodity Co., Ltd. een eerbetoon aan de traditionele Chinese cultuur en moedigt het mensen aan om optimistisch te blijven, zelfs in moeilijke tijden. Deze collectie is niet alleen een visueel genot, maar ook een herinnering aan de rijke geschiedenis en betekenisvolle symboliek van China.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangzhou Kemei Commodity Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Guangzhou Kemei Commodity Co., Ltd.
Projectteamleden: Guangzhou Kemei Commodity Co., Ltd.
Projectnaam: Auspicious Beast
Projectklant: Guangzhou Kemei Commodity Co., Ltd.


Auspicious Beast IMG #2
Auspicious Beast IMG #3
Auspicious Beast IMG #4
Auspicious Beast IMG #5
Auspicious Beast IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp