Frank en de Kikker: Een Kinderboek dat het Onderwerp Dood Verkent

Een Ontroerend Verhaal van Verlies en Acceptatie door Ontwerper Bence Meszaros

Frank en de Kikker is een uniek kinderboek dat het moeilijke onderwerp van de dood op een kindvriendelijke manier aanpakt. Het boek, ontworpen door Bence Meszaros, is bedoeld om een ontsnappingswereld te bieden aan iedereen die rust zoekt na het verlies van een dierbare.

De inspiratie voor dit boek komt van Meszaros' eigen angst als kind over wat er zou gebeuren als zijn grootouders er niet meer zouden zijn. Het verhaal volgt een klein kind genaamd Frank, die op een dag wakker wordt en zijn oma niet kan vinden. Frank besluit zijn huis te verlaten om oma te vinden en haar mee naar huis te nemen. Tijdens zijn reis ontmoet hij een kikker, die zijn vriend wordt en hem door de avonturen helpt. Uiteindelijk ziet Frank dat oma op een veilige en vredige plek is; hij besluit afscheid te nemen en haar te laten gaan.

Frank en de Kikker onderscheidt zich door zijn unieke benadering van een complex onderwerp. Het boek is gemaakt met gemengde media - handmatige lijnwerk en texturen, digitaal samengesteld en ingekleurd. Het boek heeft 12 volledig geïllustreerde pagina's, allemaal met een van links naar rechts stromende lay-out, die de ogen van de lezer naar de volgende pagina leidt.

De grootste uitdaging voor Meszaros was om het onderwerp van de dood op een kindvriendelijke manier in het boek te brengen. Hij wilde respectvol omgaan met dit onderwerp, ondanks dat hij er zelf nog geen intieme ervaring mee had. Een groot deel van zijn onderzoek was gericht op het vinden van de juiste mentor voor Frank, waarbij hij uiteindelijk koos voor de kikker - een reiziger die kan reizen door land en water, en in de sjamanistische cultuur de kracht heeft om te transformeren en te reizen tussen de menselijke wereld en de geestenwereld.

Frank en de Kikker is ontworpen door Bence Meszaros en geschreven door Barnabás Csukás. Het project begon in juni 2021 in Helsinki. Het boek heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2022, een prijs die wordt toegekend aan topklasse, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

Met Frank en de Kikker heeft Meszaros een ontroerend verhaal gecreëerd dat kinderen helpt om een complex onderwerp als de dood te begrijpen. Het is een prachtig voorbeeld van hoe design kan worden gebruikt om moeilijke onderwerpen op een toegankelijke manier te benaderen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bence Mészáros
Afbeeldingscredits: Creator Bence Mészáros, Frank and the Frog
Projectteamleden: Designer, Illustrator: Bence Mészáros Writer: Barnabás Csukás
Projectnaam: Frank and the Frog
Projectklant: Bence Mészáros


Frank and the Frog IMG #2
Frank and the Frog IMG #3
Frank and the Frog IMG #4
Frank and the Frog IMG #5
Frank and the Frog IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp