Bruggen naar de Toekomst: Taishun's Visuele Communicatie

De Zhejiang Gongshang University wint met innovatief brugontwerp

In de wereld van designcompetities schittert een nieuw kunstwerk, geïnspireerd door de unieke 'Dingbu'-bruggen van Taishun, ontworpen door de Zhejiang Gongshang University. Dit ontwerp, dat zowel de verbinding met de buitenwereld als de overgang van traditie naar toekomst symboliseert, heeft de prestigieuze A' Design Award in de wacht gesleept.

De stad Taishun, bekend om zijn talrijke rivieren en de karakteristieke 'Dingbu'-steenbruggen, heeft een nieuwe visuele identiteit gekregen dankzij de creatieve geesten van de Zhejiang Gongshang University. Deze bruggen, essentieel voor het lokale transport, vormen de kern van een ontwerp dat zowel de lokale traditie als de blik op de toekomst weerspiegelt. De dynamische compositie van uitgestrekte 3D-lijnen, verweven met symbolen van Taishun zoals bergen, bruggen en drakendansen, creëert een vernieuwend landschapsschilderij dat de aandacht trekt van studenten en ontwerpers.

Met een sterke visuele impact spreekt het ontwerp de esthetische voorkeuren van jongeren aan, een strategie om hen te betrekken bij de culturele evenementen van Taishun. De ontwerpers hebben hierbij gebruikgemaakt van moderne technieken en materialen die populair zijn bij deze doelgroep, wat zorgt voor een aantrekkelijke visuele ervaring. De kleurgradatie van groen naar wit weerspiegelt de natuurlijke kleurindrukken van de stad en versterkt de identiteit van Taishun.

Het project, dat startte in april 2022 en officieel werd gelanceerd in oktober van hetzelfde jaar, heeft niet alleen de aandacht getrokken van studenten uit het hele land, maar ook van lokale bedrijven en media. Met meer dan duizend inzendingen voor de competitie en diverse tentoongestelde werken, heeft het ontwerp de culturele invloed van Taishun aanzienlijk vergroot. Bovendien hebben enkele ontwerpen die de lokale gemeenschap dienen, samenwerkingsovereenkomsten gesloten met lokale ondernemingen.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was het vertalen van Taishuns historische en culturele erfgoed naar een moderne esthetiek die aansluit bij de huidige standaarden. De integratie van grafische ontwerpen met 3D-renderingen vormt een vernieuwend visueel experiment dat de essentie van de stad op een frisse manier communiceert.

Deze visuele identiteit voor de Zhejiang Taishun County Cultural and Creative Design Competition 2022 is niet alleen een eerbetoon aan de unieke 'Dingbu'-transportmethode van Taishun, maar ook een brug naar de toekomst. Het ontwerp, dat nu de zilveren A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award heeft gewonnen, staat symbool voor de verbinding tussen Taishun en de buitenwereld en tussen traditie en toekomst, waardoor het evenement een lokaal iconisch cultureel fenomeen is geworden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kan Zhao
Afbeeldingscredits: Kan Zhao
Projectteamleden: Designer: Kan Zhao
Projectnaam: Taishun Creative Design Competition
Projectklant: Taishun County People's Government


Taishun Creative Design Competition IMG #2
Taishun Creative Design Competition IMG #3
Taishun Creative Design Competition IMG #4
Taishun Creative Design Competition IMG #5
Taishun Creative Design Competition IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp