Simplo: Een minimalistische sofa die functionaliteit en eenvoud combineert

Een ontwerp van Abbas Sufi Nejad

Inleiding:

De Simplo sofa is een meubelstuk dat geïnspireerd is op het concept van eenvoud en functionaliteit. Ontwerper Abbas Sufi Nejad liet zich inspireren door de minimalistische benadering van design en wilde een meubelstuk creëren dat naadloos zou opgaan in elke woonkamer, terwijl het tegelijkertijd een unieke en visueel aantrekkelijke toevoeging zou zijn.

De Simplo sofa onderscheidt zich door zijn geometrische en strakke lijnen, zonder overbodige details, en een unieke vorm die zorgt voor comfortabel zitten. Het ontwerp maakt gebruik van modulariteit, waardoor afzonderlijke componenten met elkaar verbonden kunnen worden om harmonieuze objecten te creëren. Het samenspel van lagen en de ophanging van ogenschijnlijk verschillende elementen zorgen voor een samenhangend geheel, wat een specifiek kenmerk van het ontwerp is op esthetisch gebied.

De Simplo sofa is gemaakt van hout en heeft een zitting van 30 densiteit schuim. Met een afmeting van 120x100x53 cm past deze sofa perfect in elke woonkamer.

Dit meubelstuk is ontworpen in 2023 in Tehran en is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar moderne productietechnieken en duurzame materialen, ergonomische ontwerpprincipes, minimalistische esthetiek en modulaire ontwerpmogelijkheden.

De Simplo sofa is niet alleen een visueel aantrekkelijk meubelstuk, maar ook functioneel en duurzaam. Het ontwerp is bedoeld om een harmonieuze en functionele ruimte te creëren die de gebruikerservaring verbetert. De modulaire componenten kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker en het ontwerp integreert naadloos met de woonomgeving, waardoor een samenhangende en geïntegreerde ruimte ontstaat.

De Simplo sofa heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Simplo sofa wordt geprezen vanwege de integratie van de beste industriepraktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met zijn minimalistische ontwerp, functionaliteit en duurzaamheid is de Simplo sofa de perfecte aanvulling op elke moderne woonruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Abbas Sufinejad
Afbeeldingscredits: Visualization by Marjan Sabzali
Projectteamleden: Abbas Sufinejad
Projectnaam: Simplo
Projectklant: Abbas Sufinejad


Simplo IMG #2
Simplo IMG #3
Simplo IMG #4
Simplo IMG #5
Simplo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp