Dragonpass: Een Nieuwe Brand Identity voor een Wereldwijd Reisplatform

Een Magische Transformatie naar een Interactieve en Aantrekkelijke Visuele Identiteit

Inleiding

DragonPass, 's werelds op één na grootste en toonaangevende Aziatisch-Pacifische aanbieder van lidmaatschapsvoordelen, heeft een nieuwe strategische transformatiekans gekregen. Na 17 jaar was het tijd voor een upgrade van de traditionele en verouderde merkidentiteit. In samenwerking met het managementteam van DragonPass heeft het ontwerpteam een nieuwe inspirerende missie voor DragonPass gedefinieerd: "Gaan voor nieuwe aspiraties". Daarnaast hebben ze het Magiër-archetype uit het merkpersoonlijkheidsmodel gebruikt als basis voor het ontwerp van de merkidentiteit.

Unieke Koppen:

De Kracht van Magie: DragonPass Ondergaat een Betoverende Transformatie

Body:

Als wereldwijd bedrijf met Chinese roots wil DragonPass een grotere culturele inclusiviteit uitstralen en een meer internationale uitstraling hebben. Het ontwerpteam heeft de merkidentiteit van DragonPass opnieuw gedefinieerd en gestandaardiseerd door de merksymbolen te herontwerpen en nieuwe grafische elementen toe te voegen. Hierbij zijn de kernwaarden van een wereldwijde visie, diversiteit, vitaliteit en humanisme als uitgangspunt genomen.

Het nieuwe logo van DragonPass is dynamisch en toont een magische toverstaf die meerdere dimensies doorkruist. Dit symboliseert dat DragonPass altijd verrassingen brengt aan haar klanten en gebruikers. Daarnaast heeft het ontwerpteam de oorspronkelijk rood-gebaseerde visuele identiteit verrijkt met elegante en modieuze kleuren zoals paars, waardoor DragonPass nog aantrekkelijker wordt.

De nieuwe visuele identiteit van DragonPass is eenvoudiger en gemakkelijker te herkennen en te verspreiden in alle situaties. Het sluit aan bij de wereldwijde stedelijke esthetische trend en helpt een internationaal en hoogwaardig merkimago te creëren, terwijl het de concepten en visies van DragonPass weergeeft. De aanvullende grafische elementen hebben een sterke visuele impact, aanpasbaarheid en flexibiliteit. Ze dragen ook symbolische betekenissen zoals "actief", "genieten" en "vrolijk", en dienen als uitdrukkingen van de houding en emoties van het merk.

Conclusie:

Met de herdefiniëring van de merkidentiteit heeft DragonPass een betoverende transformatie ondergaan. De nieuwe visuele identiteit, gebaseerd op het Magiër-archetype, straalt een gevoel van magie en verrassing uit, terwijl het ook de kernwaarden van DragonPass weerspiegelt. De upgrade van de merkidentiteit is niet alleen een visuele transformatie, maar ook een evolutie van het merk als geheel. DragonPass is klaar om haar nieuwe aspiraties na te streven en haar positie als wereldwijd reisplatform te versterken.

Awards en Accolades:

Het ontwerp van DragonPass is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het creatieve en professionele vakmanschap van het ontwerp, dat uitblinkt in expertise en innovatie. Het ontwerp straalt een opmerkelijk niveau van excellentie uit en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mtc Brand Consultancy
Afbeeldingscredits: Mtc Brand Consultancy
Projectteamleden: Mtc Brand Consultancy
Projectnaam: Dragonpass
Projectklant: Mtc Brand Consultancy


Dragonpass IMG #2
Dragonpass IMG #3
Dragonpass IMG #4
Dragonpass IMG #5
Dragonpass IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp