Tetris Boekenkast: Een Uniek DIY Ontwerp

Een innovatieve boekenkast geïnspireerd door Tetris

Boekenkasten zijn een essentieel onderdeel van elk huis, maar waarom zou je genoegen nemen met een standaard ontwerp als je kunt kiezen voor een unieke, DIY boekenkast? De Tetris boekenkast, ontworpen door Fujun Wang, biedt een creatieve en speelse benadering van boekenopslag.

De inspiratie voor dit unieke ontwerp komt voort uit het populaire Tetris-spel. De ontwerper, Fujun Wang, wilde de vormen en kleuren van Tetris gebruiken om een boekenkast te creëren die gebruikers in staat stelt hun eigen unieke ontwerpen te maken. Het resultaat is een boekenkast die bestaat uit verschillende modules, waarbij elke module kan worden gebruikt als een individuele opbergdoos.

De Tetris boekenkast is gemaakt van hoogwaardig aluminiumlegering, wat zorgt voor een goede stijfheid en sterkte, terwijl het toch licht van gewicht blijft. Het aluminiumlegering heeft ook uitstekende giet- en verwerkingsmogelijkheden, evenals goede elektrische en thermische geleidbaarheid, corrosiebestendigheid en lasbaarheid.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen boekenkast te ontwerpen en aan te passen. De boekenkast is opgedeeld in kleine en grote modules, waarbij de kleine modules de vormen van Tetris gebruiken. Gebruikers kunnen verschillende vormen en kleuren blokken in de grote modules plaatsen om hun eigen unieke boekenkast te creëren. Daarnaast kunnen de kleine modules ook worden verwijderd en gebruikt worden als individuele opbergdozen.

Het assembleren van de Tetris boekenkast is net zo leuk als het spelen van het Tetris-spel zelf. Gebruikers kunnen de kleine modules verwijderen en vervolgens verschillende vormen en kleuren blokken combineren om hun eigen unieke ontwerpen te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en het resultaat is een boekenkast die perfect past bij de persoonlijke stijl en smaak van de gebruiker.

De Tetris boekenkast is ontworpen door Fujun Wang en zijn team, en het project werd gestart in september 2021 in Milaan en voltooid in februari 2022. Het ontwerp werd tentoongesteld in China in februari 2022. Het ontwerpteam heeft veel aandacht besteed aan het onderzoek naar de behoeften en voorkeuren van gebruikers bij het kiezen van een boekenkast. Ze wilden een ontwerp creëren dat niet alleen functioneel en praktisch is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en uniek.

De Tetris boekenkast heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. Het ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2022 in de categorie Meubelontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Tetris boekenkast wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste industriële praktijken en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Als je op zoek bent naar een boekenkast die niet alleen functioneel is, maar ook een statement maakt in je interieur, dan is de Tetris boekenkast de perfecte keuze. Met zijn unieke DIY-mogelijkheden en speelse ontwerp zal deze boekenkast zeker de aandacht trekken en een gespreksonderwerp zijn in elke ruimte.

Afbeeldingscredits: Bruce Tao / Designer

Intellectueel eigendom: Copyrights behoren toe aan Bruce Tao, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bruce Tao
Afbeeldingscredits: Creator (Bruce Tao / Designer)
Projectteamleden: Design leader: Zichen Liu Designer: Qianzi Wang
Projectnaam: Tetris
Projectklant: Bruce Tao


Tetris IMG #2
Tetris IMG #3
Tetris IMG #4
Tetris IMG #5
Tetris IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp