Verfijnd Design Ontmoet Praktische Theekunst

Jun Zhang's 'Rong' Brengt Elegantie in Theebeleving

In een wereld waar de kunst van het theezetten en de esthetiek van de omgeving steeds belangrijker worden, introduceert Jun Zhang een innovatief meubelstuk dat zowel de zintuigen prikkelt als functioneel is. Het 'Tea Edge Cabinet', bekroond met een Zilveren A' Design Award, belichaamt de perfecte harmonie tussen minimalistisch ontwerp en praktische opslag, speciaal ontworpen voor de moderne theeliefhebber.

In de hedendaagse interieurontwerpen waar minimalisme en functionaliteit centraal staan, biedt de 'Rong' thee sideboard een frisse kijk op de traditionele theemeubels. Met zijn strakke lijnen en natuurlijke uitstraling, door het gebruik van Noord-Amerikaans zwart walnoothout, is dit ontwerp een toonbeeld van eenvoud en elegantie. Het dubbele tafelblad en de behuizing van het sideboard zorgen voor voldoende opbergruimte en brengen orde in de diversiteit van theeserviezen.

De kracht van het 'Tea Edge Cabinet' ligt in zijn subtiele design dat zich moeiteloos voegt naar verschillende woonomgevingen. De houten materialen geven een natuurlijke flair, terwijl de geïntegreerde vormgeving van het werkblad en de visgraatsteunen de functionele gebieden vormgeven. De dubbele laag van het werkblad verzekert niet alleen voldoende opbergruimte, maar ook een gestructureerde indeling voor de theeceremonie.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door de keuze voor hoogwaardige materialen zoals donker walnoothout uit Noord-Amerika, houten roosterstrookdeuren, visgraatsteunen en metalen strips. Deze elementen zijn zorgvuldig samengebracht in een geïntegreerd ontwerp dat zowel esthetisch als functioneel is.

De afmetingen van 1105 bij 581 bij 1659 mm maken het 'Tea Edge Cabinet' een compact maar ruim meubelstuk. De eenvoudige module-installatie stelt gebruikers in staat om zelf het product in elkaar te zetten, wat bijdraagt aan de interactieve ervaring. De roosterstrook schuifdeuren bieden een gemakkelijke toegang tot de opbergruimte, terwijl de dubbele laag van het werkblad met een hol oppervlak en een slim geplaatst zwaartepunt valproblemen voorkomt.

De uitdaging voor Jun Zhang en zijn team was om een alternatief te bieden voor de traditionele, zware houten sideboards. Door een lichtere en meer mobiele vorm te ontwerpen met schuifdeuren van roosterstrips, is het 'Tea Edge Cabinet' een ideale keuze voor kleinere woningen. De innovatieve indeling en de multifunctionele opbergoplossingen beantwoorden aan de behoeften van de gebruiker zonder in te boeten aan stijl of kwaliteit.

De 'Rong' is niet alleen een meubelstuk; het is een statement van verfijning en veelzijdigheid. Het ontwerp, dat zowel ruimtebesparend als optimaliserend is voor opslagcapaciteit, biedt een stijlvolle en aanpasbare optie voor kleine woningen en dient als een onderscheidend decoratief element dat het dagelijks leven verrijkt. Met zijn zilveren bekroning op de A' Furniture Design Award in 2024, heeft Jun Zhang's 'Tea Edge Cabinet' zijn plaats verdiend in de wereld van hoogwaardig design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jun Zhang
Afbeeldingscredits: Jun Zhang
Projectteamleden: Jun Zhang
Projectnaam: Rong
Projectklant: Hangzhou Ylly Home Co., Ltd


Rong IMG #2
Rong IMG #3
Rong IMG #4
Rong IMG #5
Rong IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp