Witte Curve: Een Oase van Rust

Yi-Lun Hsu's Meesterwerk in Residentiële Architectuur

Ontdek de serene wereld van de White Curve residentie, een toonbeeld van vloeiend design en natuurlijke harmonie, gecreëerd door de getalenteerde Yi-Lun Hsu.

In het hart van Hsinchu City, Taiwan, onthult zich een woonruimte die meer is dan een huis; het is een toevluchtsoord van rust. Yi-Lun Hsu heeft met de White Curve residentie een omgeving ontworpen die een gezin van drie omarmt met haar warme en vloeiende ruimtes, gekleed in aardse tinten tegen een wit canvas. De combinatie van licht hout met bruine en lichte oranje decoraties creëert een atmosfeer waar natuurlijke elementen en frisse lucht langzaam stromen onder het zachte spel van zonlicht en kunstzinnig schilderwerk.

Wat de White Curve onderscheidt, is de unieke plafondconstructie, bestaande uit kruisende boogvormen die de ruimte een dynamisch karakter geven. De balk tussen de woonkamer en eetkamer is bekleed met hout dat overeenkomt met het meubilair, waardoor de onderdrukking in een kleinere woonruimte wordt verzacht. De zachte rondingen van het plafond bevrijden de bewoners van het gevoel van beklemming en bieden een gevoel van openheid.

De realisatie van dit project maakt gebruik van technologieën en materialen die zowel functioneel als esthetisch zijn. Zo wordt bij de entree een stofzone gecreëerd met tegels voorzien van een grijs patroon, die de overgang van buiten naar binnen markeren. Een volledige lengtespiegel vergroot visueel de ruimte, terwijl een perfboard van grenenhout dient als handige plek voor sleutels en post.

Met een oppervlakte van 85 vierkante meter biedt deze residentie een slimme indeling en gebruik van ruimte. De schoenenkast en de zuiver witte tv-wand die zich uitstrekken tot aan het raam van vloer tot plafond, zijn afgewerkt met kunstschilderwerk. De massaliteit van de grote kast wordt verzacht door schuine en gebogen vormen, waardoor de ruimte licht en luchtig aanvoelt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de White Curve waren niet min. Zo moest er rekening gehouden worden met de feng shui-problematiek van een badkamerdeur die rechtstreeks op het bed uitkijkt. Als oplossing gebruikt de hoofdslaapkamer de scheidingswand van de kleedkamer als hoofdeinde van het bed. De buitenmuur van de badkamer is bekleed met lichtgekleurd hout en fungeert als een verborgen deur. Daarnaast is er een strategie toegepast waarbij de tv-wand gecombineerd wordt met een schuifdeurkast, zodat de televisie volledig verborgen kan worden wanneer de deur gesloten is.

De White Curve is een bekroond project, dat de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024 heeft gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De White Curve wordt gerespecteerd om de integratie van industrie beste praktijken en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Alle intellectuele eigendomsrechten van dit project behoren toe aan Minature Interior Design Ltd., die met de White Curve een nieuwe standaard zet in de wereld van residentiële architectuur en interieurontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Lun Hsu
Afbeeldingscredits: Minature Interior Design Ltd.
Projectteamleden: Yi-Lun Hsu
Projectnaam: White Curve
Projectklant: Minature Interior Design Ltd.


White Curve  IMG #2
White Curve  IMG #3
White Curve  IMG #4
White Curve  IMG #5
White Curve  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp