Woonhuis 'C'est La Vie' Bekroond met Prestigieuze Ontwerpprijs

Yi Chun Chung's Meesterwerk Wint Brons in A' Design Award

Ontwerper Yi Chun Chung heeft met zijn residentiële project 'C'est La Vie' een bronzen A' Design Award in de wacht gesleept, een erkenning voor uitzonderlijke interieurontwerpen.

De ruimtelijke herindeling van het openbare gedeelte van het huis 'C'est La Vie' is geïnspireerd door de behoefte om kinderen voldoende speelruimte te bieden. Yi Chun Chung heeft de overmaatse hoofdslaapkamer opnieuw ontworpen met afzonderlijke zones voor een kleedkamer en badruimte. Door minimale aanpassingen en het creatieve gebruik van cirkelbogen, heeft de ontwerper het probleem van verspilde ruimte in de oorspronkelijke indeling op een elegante manier opgelost.

Wat 'C'est La Vie' onderscheidt, is de gebogen omlijsting van het hoofdbord in de slaapkamer, die de hoek van de bank in de concave ruimte accentueert. Dit zorgt voor een boeiend bloemrijk tafereel bij de entree, wat diepte en dimensie toevoegt aan de visuele ervaring en FengShui-zorgen wegneemt. Een volledige cirkel van lichttape op het plafond van de woonkamer leidt het pad naar de ingang, verzacht subtiel de impact van de structurele balken en verhoogt geleidelijk het ruimtelijk gevoel.

De realisatie van het ontwerp omvat metalen dubbele boogvormige bogen bij de entree en keuken, die vitaliteit in de ruimte brengen. De rijke kleuren en cirkelvormige rechthoeken op het plafond zorgen voor een gevoel van continue stroming. Door de woon-, eet- en keukenruimtes naadloos te integreren, wordt de publieke ruimte uitgebreid en wordt harmonieuze interactie tussen de bewoners gestimuleerd. Natuurlijke elementen zoals steen, verf en hout geven de ruimte een verkwikkende vitaliteit, terwijl de delicate metalen accenten de verfijning verhogen, resulterend in een prachtig huis dat functionaliteit, esthetiek en ruimtelijke transparantie in balans brengt.

De eetruimte wordt benadrukt door een ijzeren vitrinekast, die tijdens de maaltijden als een opvallend middelpunt dient en een uitzonderlijk platform biedt voor het tentoonstellen van gewaardeerde collecties. Met afmetingen van 100 vierkante meter is dit project een toonbeeld van ruimtelijke efficiëntie en designintelligentie.

De uitdagingen bij het ontwerp van 'C'est La Vie' lagen in het behouden van functionele scheidingen terwijl de schaal van de publieke ruimte werd vergroot. Door strategische herindeling, waaronder het terugtrekken van de ruimte nabij de keuken en het verwijderen van de omsluitende muur, werd een meer expansieve indeling mogelijk. De vormgeving van de tafelpoot, geaccentueerd door het hoofdvisuele licht, leidt de algehele ruimte op een intellectuele reis. Gebogen doorgangen en zorgvuldig gekozen vloermaterialen definiëren de grenzen tussen de eet- en keukenruimtes, waardoor een gevoel van familiale verbinding wordt bevorderd.

Bij de entree zorgen het gebruik van natuurlijk hout en steentexturen voor een warm en uitnodigend eerste indruk. Het uitbreiden van de boogvorm met de bestaande balken en kolommen onthult de prachtige ceremonie van thuiskomen. De openbare ruimte, ontworpen met een open visie, streeft naar een flexibeler levenspad voor de bewoners. De grijsblauwe kasten transformeren in een boeiend middelpunt, terwijl de marmeren tv-wand is ingebed met indirecte verlichting, wat zorgt voor een rijke ontwerplaag en de contouren van het huis.

Deze residentiële creatie van Yi Chun Chung, vastgelegd door fotograaf Ar Her Kuo van de Ar Her Kuo Photography Studio, is terecht bekroond met de bronzen A' Design Award in 2024, een prijs die uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen erkent die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De prijs wordt toegekend aan ontwerpen die best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie belichamen, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chung Yi Chun
Afbeeldingscredits: Photographer Ar Her Kuo Photography Studio
Projectteamleden: Chung Yi Chun
Projectnaam: C’est La Vie
Projectklant: Fayi interior design


C’est La Vie IMG #2
C’est La Vie IMG #3
C’est La Vie IMG #4
C’est La Vie IMG #5
C’est La Vie IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp