One Shenzhen Bay: Een Verfijnde en Kleurrijke Kantine

Een Unieke Ruimte Ontworpen door YuQiang en Partners

Inleiding

One Shenzhen Bay is een van de drie grote complexen in China en het eerste hoogwaardige stedelijke complex dat kantoren, woningen, gastvrijheid en commercie combineert. Het heeft de International Property Award ontvangen. Om het idee van kantines als vochtige en benauwde omgevingen te doorbreken, hebben de ontwerpers mode, moderniteit en ritme geïntegreerd in een eenvoudige, open ruimte, waarbij ze gebruik maken van het onbelemmerde uitzicht op zee en zonneschijn om het concept van de personeelskantine opnieuw te interpreteren.

Body

Verandering is een verlangen in ons hart, net als identiteit. De ontwerpers gebruiken een virtuele blokstructuur om de lange, eentonige ruimte te doorbreken. Verticale openingen verrijken de visuele hiërarchie. De zorgvuldig opgebouwde organisatiestructuur zorgt voor eindeloos plezier voor degenen die tijdens piekuren passeren. Levendige kleuren en geometrische patronen met verschillende texturen vervangen het saaie grijs-witte patroon. Gedurfde contrasten prikkelen de ogen en creëren een helder en levendig middelpunt om visuele ruis effectief te verminderen.

Om te voldoen aan de eis van 500 mensen die tegelijkertijd dineren, is het omgaan met de dynamische lijnen de belangrijkste focus van het ontwerp geworden. De ontwerpers hebben aparte toegangen opgezet in het noedelgebied, het Chinese voedselgebied en de saladebar om congestie te vermijden, wat de tijd effectief bespaart en de eetervaring verbetert. Om ook de lawaaierige eetomgeving in de kantine te vermijden, worden er veel minerale en wollen panelen gebruikt aan het plafond en de muren om geluid en lawaai te absorberen. Tegelijkertijd worden houtnerf onbrandbare panelen geselecteerd om te voldoen aan de eisen van brandbeveiliging van klasse A.

Een boogvormige kroonluchter zorgt voor een gebalanceerd effect binnen de vierkante configuratie. De hangende vorm speelt in op de ruimtelijke schaal van het plafond. De beige tafels, warm geel licht, kleurrijke stoelen en heldere kleuren snijden elkaar in bondige lijnen om een ​​vrij concept en een georganiseerd centraal eetgedeelte te creëren. Het nette ontwerp van het ronde eiland verbindt verschillende keukens, en de diffuse reflecties van de spotlights, wandlampen en lichtstrips laten verschillende ingrediënten unieke effecten uitoefenen in de omgeving.

Conclusie

De personeelskantine in One Shenzhen Bay, gelegen in het hart van het Shenzhen Bay-gebied, biedt mensen een plek om te eten en te ontspannen. Na grondig onderzoek hebben de ontwerpers de regionale structuur en de instelling van de zitverhouding aangepast om de dynamische lijn in goede banen te leiden tijdens piekuren. Interieurdecoratie zoals levendige kleuren, een groot gebied van houtfineer en verschillende lichten door zorgvuldige coördinatie verbeteren de ervaring van mensen in deze ruimte. 'Georganiseerd, maar anders' is het ontwerpprincipe van het project en weerspiegelt ook de kenmerken van deze stad.

Awards en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid bevestigen. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten en sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeeldingscredits

Afbeelding 1: Fotograaf Huang Zaohui, One Shenzhen Bay personeelskantine, 2019.

Afbeelding 2: Fotograaf Huang Zaohui, One Shenzhen Bay personeelskantine, 2019.

Afbeelding 3: Fotograaf Huang Zaohui, One Shenzhen Bay personeelskantine, 2019.

Afbeelding 4: Fotograaf Huang Zaohui, One Shenzhen Bay personeelskantine, 2019.

Afbeelding 5: Fotograaf Huang Zaohui, One Shenzhen Bay personeelskantine, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu Qiang
Afbeeldingscredits: Images #1: Photographer Huang Zaohui,One Shenzhen Bay Staff Canteen,2019. Images #2: Photographer Huang Zaohui,One Shenzhen Bay Staff Canteen,2019. Images #3: Photographer Huang Zaohui,One Shenzhen Bay Staff Canteen,2019. Images #4: Photographer Huang Zaohui,One Shenzhen Bay Staff Canteen,2019. Images #5: Photographer Huang Zaohui,One Shenzhen Bay Staff Canteen,2019.
Projectteamleden: YuQiang & Partners
Projectnaam: One Shenzhen Bay
Projectklant: Yu Qiang


One Shenzhen Bay IMG #2
One Shenzhen Bay IMG #3
One Shenzhen Bay IMG #4
One Shenzhen Bay IMG #5
One Shenzhen Bay IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp