Luxe Jachtstijl Residentie

Sheng-Lin Kao's Meesterwerk van Woonkunst

In een wereld waar kunst en verfijnde levensstijl samenkomen, creëert Sheng-Lin Kao een residentie die de esthetiek van een luxueus privéjacht belichaamt.

De pandemie heeft de levensstijl van vele kunstliefhebbers en wereldreizigers veranderd. Het team van Sheng-Lin Kao heeft deze verschuiving aangegrepen om een residentie te ontwerpen die niet alleen dient als een thuis, maar ook als een privéclub met een panoramisch uitzicht op de stad. Dit project, geïnspireerd door de grandeur van een luxe jacht, integreert kunst en geraffineerdheid in een ruimte die zowel luxueus als multifunctioneel is.

De ruimtelijke opzet van de residentie is geïnspireerd op de elementen van een jacht en een privéclub, waarbij elke zone als een afzonderlijke ruimte wordt behandeld. Moderne gebogen oppervlakken omhullen de woonkamer, waardoor de visuele en auditieve ervaring wordt versterkt. De vloeiende lijnen verbinden de woonkamer met de eetkamer, waardoor een gevoel van continuïteit ontstaat alsof men zich op open zee bevindt.

De residentie heeft ook een thuisbioscoop, waarbij de zintuiglijke ervaringen worden gecombineerd om onafhankelijke ruimtes te creëren die elk een eigen verhaal vertellen. De gebruikte materialen, zoals natuurlijk marmer, eikenhout, massief hout en titanium platen, zijn gekozen om hun natuurlijke kleuren en texturen te behouden, wat bijdraagt aan de artistieke esthetiek van de ruimte.

De indeling is zorgvuldig ontworpen met ruimtes voor sculpturen en een ruime open sociale ruimte, die de definitie van een privéclub belichaamt. De lijnen van het zicht kruisen elkaar op strategische punten, wat een van de hoogtepunten van de club vormt. De kunstwerken en ontvangstfuncties creëren een adembenemende esthetiek die de aandacht trekt, terwijl verborgen opslagruimtes zorgen voor een opgeruimd en stijlvol geheel.

De eigenaar is zeer tevreden met de functionaliteit van het project. De woonkamer heeft een groot muurschilderij dat gedraaid kan worden om verschillende kunstwerken te tonen. De keuken is uitgerust met Duitse kookapparatuur en een verborgen afzuigkap, wat bijdraagt aan de strakke uitstraling die essentieel is voor een high-end residentie. De privéruimtes, zoals de intellectuele Brits blauwe studeerkamer en de sterrenhemel master bedroom, bieden een spanningsveld en een zachte warmte.

De realisatie van dit project in februari 2023 in Taiwan is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar 'hydrodynamica' en de integratie van luxe materialen en geavanceerde technologieën. De uitdaging lag in het behouden van esthetische harmonie ondanks het gebruik van opvallende bouwmaterialen en kunstwerken, zonder dat de ruimte een galerie zou worden. Elk detail is zorgvuldig uitgewerkt om de ruimte een verfijnde en delicate uitstraling te geven, waarbij elk detail als een kunstwerk wordt behandeld.

Deze residentie is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024, als erkenning voor zijn uitmuntendheid en creatieve vindingrijkheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sheng-Lin Kao
Afbeeldingscredits: Atelier Construction de l'Espace
Projectteamleden: Sheng-Lin Kao
Projectnaam: Yacht Aesthetics
Projectklant: Atelier Construction de l'Espace


Yacht Aesthetics IMG #2
Yacht Aesthetics IMG #3
Yacht Aesthetics IMG #4
Yacht Aesthetics IMG #5
Yacht Aesthetics IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp