Hebei Branch of Cams Cancer Hospital: Een Natuurlijke Haven voor Genezing

Een Warme en Moderne Medische Ruimte Ontworpen door Calvin Leo

Inleiding

De Hebei Branch of Cams Cancer Hospital is een indrukwekkende medische ruimte die is ontworpen om een gevoel van warmte, veiligheid en heling te bieden aan patiënten. Het ontwerpconcept, bedacht door Calvin Leo, combineert natuurlijke elementen met moderne architectuur om een harmonieuze en rustgevende omgeving te creëren. Met behulp van organische lijnen en thematische elementen wordt elke ruimte in het ziekenhuis een natuurlijke haven van rust en genezing.

Deze unieke medische ruimte maakt gebruik van diepe natuurlijke havens, bergen, rivieren, bomen, bloemen en gras als ontwerpthema's voor verschillende gebieden. Elk element wordt zorgvuldig gekozen om een rijke en harmonieuze natuurlijke omgeving te creëren. Het resultaat is een ruimte waarin patiënten onbewust kunnen genieten van zorg en aandacht, en waarin ze zichzelf kunnen vinden en verzoenen in ontspanning en rust.

Het ontwerpteam, bestaande uit Calvin Leo, Feng Li, David Chen, Yumin Han, Mingjie Kong, Xiaoting Li en Yu Wang, heeft samengewerkt om dit visionaire project te realiseren. Met behulp van materialen zoals steen, wandtegels, medische decoratieve panelen en latexverf, hebben ze een omgeving gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch is.

De Hebei Branch of Cams Cancer Hospital beslaat in totaal 593.000 vierkante meter en is gelegen in Langfang. Het project begon in januari 2020 en werd voltooid in januari 2021. Gedurende deze tijd hebben de ontwerpers uitgebreid onderzoek gedaan naar de specifieke behoeften van een ziekenhuisomgeving en hebben ze creatieve en technische uitdagingen overwonnen om een ruimte te creëren die patiënten een gevoel van comfort en genezing biedt.

De interactie met het ontwerp is gebaseerd op stromende lijnen en vloeiende vormen. Deze vormen roepen emoties op en creëren een natuurlijke, zachte, lichte en elegante sfeer. De ronde hal van de radiotherapie maakt bijvoorbeeld gebruik van de vormen van een vogelnest en abstracte bloemen om een ontspannen en comfortabele sfeer te creëren. Met vakmanschap is deze ruimte als een oase waar men rustig kan oefenen en een paradijs kan ontdekken.

Het ontwerp van de Hebei Branch of Cams Cancer Hospital heeft internationale erkenning gekregen en is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ziekenhuisontwerp wordt geprezen om zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg bij degenen die het ervaren.

Het Hebei Branch of Cams Cancer Hospital is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het welzijn en de genezing van patiënten. Calvin Leo en zijn team hebben een ruimte gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en gericht op het bieden van comfort en heling. Met behulp van natuurlijke elementen en moderne architectuur is dit ziekenhuis een natuurlijke haven geworden waar patiënten zich kunnen onderdompelen in een gevoel van rust en genezing.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Fotograaf Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021. Afbeelding #2: Fotograaf Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021. Afbeelding #3: Fotograaf Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021. Afbeelding #4: Fotograaf Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021. Afbeelding #5: Fotograaf Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021.

Auteursrecht behoort toe aan Gold Mantis, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Calvin Leo
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021. Image #2: Photographer Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021. Image #3: Photographer Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021. Image #4: Photographer Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021. Image #5: Photographer Gold Mantis, Hebei Branch of CAMS Cancer Hospital, 2021.
Projectteamleden: Calvin Leo Feng Li David Chen Yumin Han Mingjie Kong Xiaoting Li Yu Wang
Projectnaam: Cams Cancer
Projectklant: Calvin Leo


Cams Cancer IMG #2
Cams Cancer IMG #3
Cams Cancer IMG #4
Cams Cancer IMG #5
Cams Cancer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp