Ontwerp voor een beter leven

Een elegant en levendig seniorhuis in Taipei

Inleiding

Het ontwerpteam van Yi Jen Li heeft een uniek seniorhuis gecreëerd dat een levendige en elegante levensstijl mogelijk maakt. Door praktische functionaliteiten te combineren met een spirituele benadering, is er een ruimte ontstaan die rijk is aan menselijkheid. Natuurlijk licht en groen worden geoptimaliseerd door grote ramen, waardoor de omgeving en de bewoners elkaar aanvullen. Met behulp van elegante, casual en levendige kleuren en zachte meubels is het team erin geslaagd om het stereotype beeld van een ouderenwoning te doorbreken en een jongere visuele ervaring te introduceren. Dit resulteert in een levendige, elegante en wijze "twilight esthetiek" voor de bewoners.

Unieke eigenschappen van het ontwerp

Het seniorhuis is gelegen in een prachtige omgeving en het open ontwerp verwelkomt de natuurlijke groene omgeving van Beitou. Dit creëert een vredige wereld voor de bewoners. Bij het betreden van de ruimte valt direct de aandacht op interessante elementen zoals ronde haken, geometrische vitrinekasten, pijnboomhouten pegboards, kleurrijk meubilair en zachte meubels. Door visuele verlenging en interactie ontstaat er harmonie tussen de verschillende elementen en ontstaat er een moderne, plezierige en eenvoudige sfeer.

Technologie achter het ontwerp

Het ontwerpteam heeft ervoor gekozen om het ontwerp te vereenvoudigen en heeft gebruik gemaakt van berken multiplex, cementstenen, houten vloeren, geïmporteerde tegels en grenenhout. Deze materialen zijn in hun oorspronkelijke vorm gepresenteerd met minimale verwerking. Dit zorgt voor een efficiënte constructie en minimaliseert het verlies van oppervlaktematerialen, terwijl het milieu wordt beschermd.

Functionaliteiten en interactie

Het seniorhuis is ontworpen met het oog op veiligheid en gemak voor ouderen. De hele woning is open en drempelvrij. Alle opslagfuncties zijn geconcentreerd in de verhoogde Japanse kamer, terwijl de andere kamers zijn uitgerust met planken, platforms en open kasten. Dit zorgt voor eenvoudige en praktische functionaliteiten. Het ontwerpteam heeft kleurrijk meubilair en zachte decoratie geïnstalleerd om een nieuwe concept van pensionering te interpreteren. Hierdoor ontstaat er een levendige en creatieve omgeving voor de bewoners.

Locatie en tijdsbestek

Het project is in september 2019 voltooid in Taipei City, Taiwan.

Conclusie

Het seniorhuis ontworpen door Yi Jen Li biedt een unieke en levendige levensstijl voor ouderen. Met een combinatie van praktische functionaliteiten en een spirituele benadering, is er een ruimte gecreëerd die rijk is aan menselijkheid. Het gebruik van levendige kleuren, eenvoudige materialen en creatieve ontwerpen geeft de bewoners een nieuwe ervaring van pensionering. Het seniorhuis biedt niet alleen een comfortabele en praktische leefomgeving, maar ook een esthetisch aantrekkelijke ruimte waarin de bewoners kunnen genieten van hun gouden jaren.

Afbeelding credits: Moore Design

Prijs en onderscheidingen: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een innovatieve manier en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TIEN WUN LI
Afbeeldingscredits: Moore Design
Projectteamleden: TIEN-WUN LI, YI-JEN LI
Projectnaam: For Better Life
Projectklant: TIEN WUN LI


For Better Life IMG #2
For Better Life IMG #3
For Better Life IMG #4
For Better Life IMG #5
For Better Life IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp