LagunaVerde: Een Uniek Ontwerp voor een Woonhuis

Een ontwerp van Jan Ham

Inleiding

Het woonhuis LagunaVerde, ontworpen door Jan Ham, is een uniek en inspirerend project dat de aandacht trekt met zijn innovatieve ontwerp en functionaliteit. Met een oppervlakte van 1091 vierkante voet biedt het huis een elegante en ruime indeling, met speciale aandacht voor de integratie van de keuken en de woonkamer. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en het ontwerpproces van LagunaVerde.

Ontwerper Jan Ham haalde inspiratie uit de behoefte aan extra daglicht in de keuken en de wens om de keukenruimte op een subtiele manier te integreren in de woonkamer. Door de keuken deels open te maken en te scheiden met een glazen deur, wordt er extra daglicht naar binnen gebracht en wordt de keukenruimte indirect verbonden met de woonkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en biedt bezoekers extra bewegingsvrijheid. Daarnaast is er vanuit de keuken altijd zicht op de studeerkamer in het slaapgedeelte, waardoor de visuele ruimte aanzienlijk wordt verbeterd.

De indeling van het huis is zorgvuldig ontworpen, met twee aparte woonruimtes die duidelijk van elkaar worden gescheiden door verschillende vloermaterialen. Het interieur van het hele huis is elegant en strak, met muren en kasten versierd met een textuur van sneeuwdolomiet, stoffen in neutrale kleuren en subtiele bloemenpatronen. Gouden accenten voegen een vleugje luxe toe aan het geheel.

Het gebruik van hoogwaardige materialen speelt een belangrijke rol in het realiseren van het ontwerp van LagunaVerde. De belangrijkste bouwmaterialen zijn ijzer, leemsteen, hout, formica en vinyltegels. Het meubilair is afkomstig van Massive Dynamic Interior Design Ltd. en de wandbekleding is verzorgd door Tat Ming Wallpaper. Voor de verf is gekozen voor Nippon Paint en de vloeren zijn voorzien van R&B-vinyltegels. De AV-apparatuur is geleverd door Bose en Sony.

Met een bruikbare oppervlakte van 1091 vierkante voet biedt LagunaVerde een ruime indeling met 2 woonkamers en 2 slaapkamers. De flexibiliteit van de ruimte wordt vergroot door het verplaatsen van de gang naar het raamkozijn, waarbij de gangruimte wordt verdeeld in een entree en een slaapkamer. De entree kan worden afgescheiden met een glazen deur, waardoor de ruimte nog flexibeler wordt.

Het ontwerpproces van LagunaVerde begon in september 2020 en werd voltooid in januari 2021. Tijdens het proces werden verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het integreren van de gang in de buurt van het raam. Door gebruik te maken van Environmental Design Studies (EDS) werden aspecten van het project geoptimaliseerd en werd gezorgd voor een goede ventilatie in zowel de gemeenschappelijke als de privéruimtes.

LagunaVerde is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van LagunaVerde combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail is LagunaVerde een inspirerend voorbeeld van hedendaagse architectuur en interieurontwerp. Het huis biedt een harmonieuze en functionele leefomgeving, waarbij de integratie van ruimtes en de keuze voor hoogwaardige materialen centraal staan. LagunaVerde is een ware blikvanger en een bron van inspiratie voor liefhebbers van design en architectuur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jan Ham
Afbeeldingscredits: Photographer Ray Lai , Hongkong, China
Projectteamleden: Chief Designer: Ham, Kwok Fung ,, Designer: Suen , On Tin
Projectnaam: LagunaVerde
Projectklant: Jan Ham


LagunaVerde IMG #2
LagunaVerde IMG #3
LagunaVerde IMG #4
LagunaVerde IMG #5
LagunaVerde IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp