Cozy Moment: Een Resort-achtige Kinder Tandartspraktijk

Een ontwerp van Pao-Chieh Chou

Inleiding:

De Cozy Moment is een uniek project, gerealiseerd door ontwerper Pao-Chieh Chou in samenwerking met een kindertandartspraktijk. Het doel was om een ruimte te creëren die zowel functioneel als comfortabel is voor kinderen en ouders. Het ontwerp combineert resort- en vrijetijdselementen om een schone, lichte en uitnodigende sfeer te creëren.

De Cozy Moment onderscheidt zich door zijn zachte bogen en natuurlijke elementen. Bij binnenkomst worden bezoekers begroet door twee balies en een wachtruimte, afgebakend door bogen. Het plafond en de vloer van de wachtruimte zijn zorgvuldig bewaard gebleven om de oorspronkelijke staat van de ruimte te behouden. De wachtruimte is ontworpen als een rustgevende plek, dankzij de strategische plaatsing van de trap.

De gebruikte materialen, zoals riet en hout, geven de ruimte een natuurlijke en rustieke uitstraling. Deze elementen voegen originaliteit toe aan de ruimte en zorgen voor een visueel interessant effect.

Het ontwerp van de Cozy Moment maakt gebruik van verschillende technieken en materialen, waaronder roosters, houtnerf, minerale verf, tegels, terrazzo en glas. Deze materialen worden op een unieke manier samengevoegd om de lijnen en details van het ontwerp te benadrukken. De handgeschilderde texturen geven de oppervlakken een zijdezachte afwerking, vergelijkbaar met die van een resort.

De Cozy Moment is gevestigd in een bestaand pand van 161,9 vierkante meter en omvat vier behandelkamers, een sterilisatieruimte, een röntgenkamer, een baliegebied, een wachtruimte en een speelkamer voor kinderen. Het oorspronkelijke ontwerp van de ruimte is behouden, met een cirkelvormige wachtruimte als centraal punt. De gebogen ramen verbinden de verschillende ruimtes, terwijl de bogen tegelijkertijd voor een interessante scheiding zorgen.

De Cozy Moment is ontworpen om zowel functioneel als visueel aantrekkelijk te zijn. De balies zijn ergonomisch ontworpen en bieden voldoende opbergruimte. De gebogen vormen, houtnerf en rieten details maken de balies tot een visueel hoogtepunt van de ruimte. Daarnaast is er een speelkamer voor kinderen, waar ouders hun kinderen kunnen zien spelen terwijl ze wachten in de comfortabele en ruime wachtruimte.

Het ontwerpproces van de Cozy Moment begon in juli 2022 en werd voltooid in oktober 2022 in Taipei City, Taiwan. Tijdens het ontwerpproces heeft de ontwerper uitgebreid onderzoek gedaan om de juiste elementen en materialen te vinden die passen bij het resort-achtige concept. Het resultaat is een unieke en uitnodigende ruimte die de traditionele tandartspraktijk overstijgt.

De Cozy Moment is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp, dat bijdraagt aan een verbetering van de kwaliteit van leven.

Met de Cozy Moment heeft ontwerper Pao-Chieh Chou een tandartspraktijk gecreëerd die kinderen en ouders op hun gemak stelt. Het resort-achtige ontwerp en de gebruikte materialen zorgen voor een unieke en aangename ervaring. De Cozy Moment laat zien dat een tandartspraktijk niet alleen functioneel kan zijn, maar ook een plek kan zijn waar kinderen zich op hun gemak voelen.

Afbeeldingen: Lin Fu Ming


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PAO-CHIEH CHOU
Afbeeldingscredits: Lin Fu Ming
Projectteamleden: PAO-CHIEH CHOU
Projectnaam: Cozy Moment
Projectklant: PAO-CHIEH CHOU


Cozy Moment IMG #2
Cozy Moment IMG #3
Cozy Moment IMG #4
Cozy Moment IMG #5
Cozy Moment IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp