Setoff: Een Unieke Samengestelde Tentoonstellings- en Verkoopwinkel voor Keukengerei

Een Ontwerp van Chang Ming Hu

Inleiding

De tentoonstellings- en verkoopwinkel Setoff bevindt zich in het centrum van Taipei en is een unieke samengestelde ruimte voor keukengerei. Het ontwerp, gemaakt door Chang Ming Hu, heeft als doel om de diversiteit en het comfort van de tentoongestelde merken te benadrukken en de interactie met voorbijgangers te vergroten. Met drie verdiepingen biedt Setoff verschillende tentoonstellingsruimtes en een kantoorruimte, waardoor het een unieke bestemming is voor liefhebbers van keukengerei.

Setoff is ontworpen met oog voor natuurlijke materialen en kleuren met een lage kleurintensiteit. De combinatie van lijnen en verlichting zorgt ervoor dat de tentoongestelde producten optimaal tot hun recht komen. De wanden zijn voorzien van betonverf, wat zorgt voor een eenvoudige textuur die perfect past bij de stedelijke omgeving. De verlichtingsband die het plafond en de wand verbindt, geeft de ruimte een gevoel van diepte en ruimtelijkheid.

De indeling van Setoff is zorgvuldig ontworpen om de bezoekers een unieke ervaring te bieden. Bij binnenkomst wordt de aandacht meteen getrokken door de brandmuur, waarlangs de rondleiding voert. De wanden zijn uitgevoerd in een lichtgrijze kleur, waardoor de bouwmaterialen en hardwaremonsters goed tot hun recht komen. Vervolgens leidt de rondleiding naar de keukenopstelling, waar een moderne en stedelijke sfeer heerst. De combinatie van hoogwaardige materialen en opvallende verlichting creëert een indrukwekkende presentatie.

Het plafondontwerp van Setoff is een echte eyecatcher. Het benadrukt de aandacht voor detail en voegt een extra dimensie toe aan de ruimte. Op de eerste verdieping wordt de aandacht getrokken door de keukenstijl met een hoge showfactor en de vloermaterialen. Op de bovenste verdieping hangt een opvallende lamp die zorgt voor een patio-achtige sfeer. Deze elementen brengen de stad dichter bij de bezoekers en creëren een gevoel van thuiskomen in de stad.

Setoff beslaat een oppervlakte van 240 vierkante meter en biedt op elke verdieping een andere tentoonstellingsruimte. De winkel is ontworpen om aan te sluiten bij de veranderende seizoenen, waardoor bezoekers telkens weer iets nieuws kunnen ontdekken. Het project is gestart in oktober 2021 en werd voltooid in mei 2022 in Taipei.

De tentoonstellings- en verkoopwinkel Setoff is een unieke bestemming voor liefhebbers van keukengerei. Het ontwerp van Chang Ming Hu weet de diversiteit en het comfort van de tentoongestelde merken op een unieke manier te benadrukken. Met zijn gebruik van natuurlijke materialen, lage kleurintensiteit en aandacht voor detail, creëert Setoff een uitnodigende en inspirerende omgeving voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardig keukengerei.

Setoff heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze zilveren onderscheiding erkent het buitengewone vakmanschap en de innovatie die in het ontwerp zijn verwerkt. Setoff weet met zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid een opmerkelijk niveau van excellentie te bereiken en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHANG MING HU
Afbeeldingscredits: CHANG MING HU
Projectteamleden: Chang Ming Hu
Projectnaam: Setoff
Projectklant: CHANG MING HU


Setoff IMG #2
Setoff IMG #3
Setoff IMG #4
Setoff IMG #5
Setoff IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp