Sociaal Bedrijf: Een Cozy en Groen Ontwerp voor een Kantoorlobby

Een ontwerp van Martin Chow

Na de bijzondere periode van thuisblijven in China in 2022, werd het belang van natuur, groen en persoonlijke interactie duidelijk voor mensen. Daarom stelde ontwerper Martin Chow het thema "Sociaal Bedrijf" voor de lobby van een kantoorgebouw voor. Een kantoor is niet alleen een werkruimte, het moet ook een plek zijn waar ideeën worden uitgewisseld. Chow stelt een ontspannen en gezellige kantoorlobby voor waar mensen graag verblijven en genieten, wat ook de werk efficiëntie verbetert.

Sociaal Bedrijf is een kantoorlobby in Ningbo, China. Planten, frisse lucht en natuur waren allemaal veelvoorkomende elementen tijdens de bijzondere periode van thuisblijven in 2022. Eigenlijk hebben we allemaal behoefte aan een groene en ontspannen omgeving tijdens onze werkdagen. De lobby is niet alleen een doorgangsruimte, de ontwerper heeft voorgesteld om het een ruimte te maken waar mensen kunnen verblijven en genieten. Daarom zijn er kunstwerken, boekenplanken en gezellige zitgedeeltes in de ruimte aanwezig.

De lobby is gerealiseerd met behulp van verschillende materialen, zoals marmer, spiegelend roestvrij staal, hout en golfvormig kunststof laminaat. Het ontwerp beslaat ongeveer 450 vierkante meter.

Als kantoorlobby is een goede verkeersstroom erg belangrijk. De ontwerper heeft gezorgd voor een duidelijke circulatie van de ingang naar de liftlobby. Bij het entreegebied is een plafond van 6 meter hoog geplaatst om een betere eerste indruk te maken op alle bezoekers.

Het project begon in augustus 2021 en werd in augustus 2022 voltooid in Ningbo, China. Tijdens het ontwerpproces heeft de ontwerper nauw samengewerkt met de klant om de functie van de ruimte te begrijpen. Het doel was om een gebruikersvriendelijke ruimte te creëren waar mensen graag verblijven, praten of lezen tijdens hun vrije tijd. De ontwerper heeft veel tijd besteed aan onderzoek naar vergelijkbare projecten en heeft dit uitgelegd aan de klant.

Met een kantoorlobby van deze omvang, ongeveer 450 vierkante meter, was het een uitdaging om een gezellige en efficiënte ruimte te creëren. Naast de hoofdcirculatie zijn er ook tentoonstellingsruimtes, een bibliotheek en rustgebieden slim ingedeeld.

Office is not only the space for working, it should also be the place for idea exchanges. Social Corporate is an office lobby in Ningbo, China. Plants, fresh air, and nature are all common elements during the special 2022 stay-at-home period. Everyone needs a green and relaxed environment during working days. The lobby area is not only for passing through, the designer proposed the area to stay and enjoy. Therefore there are artworks, books shelves, and cozy seating areas in the space.

Foto's door Kimi Guan

Auteursrecht behoort toe aan Hot Koncepts Design Limited, 2022.

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het toepassen van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Martin chow
Afbeeldingscredits: Photos by Kimi Guan
Projectteamleden: Martin chow
Projectnaam: Social Corporate
Projectklant: Martin chow


Social Corporate IMG #2
Social Corporate IMG #3
Social Corporate IMG #4
Social Corporate IMG #5
Social Corporate IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp