Langham: Luxe Cosmetologiecentrum in Hong Kong

Een nieuwe vlaggenschiplocatie voor medische cosmetologiediensten

Ontwerp door Ronnie Chan en Enoch Kwan

Langham is een nieuw vlaggenschip cosmetologiecentrum in Hong Kong, ontworpen om klanten te verbinden en hun ervaring te verbeteren. Het interieur is gemaakt van materialen zoals marmer, fluweel, hout en champagne goud roestvrij staal, waardoor de ruimte luxueuzer aanvoelt dan een typisch klinisch centrum. Dit maakt elk bezoek een verwennerij voor de klanten, waar ze uitkijken naar de aangeboden diensten.

Bij binnenkomst worden gasten begroet in de ontvangsthal met een grote gebogen receptiebalie, gezellige zitjes met koraal- en blush fluwelen banken en een marmeren vloer met een visgraatpatroon. De liftlobby zet het ontwerp voort met champagne gouden en glinsterende afwerkingen, terwijl een ovale, reflecterende plafondfunctie de entree groot en ruim doet aanvoelen. In het ontvangstgebied van de 20Laser wordt gebruik gemaakt van een mix van strakke lijnen en zachte materialen. Een houten visgraatvloer met een polygonale receptiebalie en een 20Laser-barkruk mengen harmonieus met het zachte grijze palet en de rijke materialen die in het wachtgedeelte worden gebruikt.

Met een palet van koraal, wit en champagne goud is het esthetische centrum ontworpen om verfijnd en rustgevend te zijn. De materialen en kleuren sluiten aan bij de merkidentiteit en creëren tegelijkertijd een comfortabele ruimte voor de klanten. De rondingen en bogen in het ontwerp verzachten de algehele sfeer van de ruimte. De zachte en vrouwelijke stijl van het interieur is gekozen om aan te sluiten bij de doelgroep van het merk.

Het 1675 vierkante meter grote gebied biedt ruimte voor de werking van het cosmetologiecentrum. Er zijn in totaal 80 behandelkamers, waarvan 60 kamers voor dames genaamd 20Beauty en 20 kamers voor heren genaamd 20Laser, inclusief de haarbehandelingssectie voor heren. Deze divisies hebben elk een eigen ontvangst- en wachtruimte, consultatieruimte, hoek met verfrissingen, dokters- en personeelskantoor. Daarnaast is er een schoonheidsinstituutgebied voor deelnemers uit de beauty-industrie en een eigen personeel voor licentielessen en -examens.

Het project begon in december 2020 en de bouw werd voltooid in oktober 2021 in Hong Kong. Tijdens de wereldwijde moeilijke periode in de zakelijke omgeving werd er een beperkt budget gevraagd door de klant voor de bouw- en ontwerpkosten. Bovendien stelde de verhuurder hoge eisen aan het aanpassen van ons ontwerpvooorstel, waardoor er een balans moest worden gevonden tussen de creatieve visie van de klant, een goede uitvoering en tijdige voltooiing.

Langham is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in 2022 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award, die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert de beste praktijken uit de branche en heeft competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Fotograaf: Samuel Lee, 2021

Auteursrechten: Ronnie Chan, 2022

Met Langham heeft Hong Kong nu een prachtige nieuwe bestemming voor medische cosmetologiediensten. Het ontwerp is gericht op het creëren van een luxueuze en ontspannende ervaring voor klanten, met hoogwaardige materialen en een verfijnde esthetiek. Het is een perfecte combinatie van functionaliteit en schoonheid, en een waardevolle toevoeging aan de lifestyle scene van Hong Kong.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chun Man Ronnie Chan
Afbeeldingscredits: Photographer Samuel Lee, 2021
Projectteamleden: Chan Chun Man Ronnie Kwan Yee Lok Enoch
Projectnaam: Langham
Projectklant: Chun Man Ronnie Chan


Langham IMG #2
Langham IMG #3
Langham IMG #4
Langham IMG #5
Langham IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp