Design Naam: To Beauty

Ontwerper: DeeSen

Inleiding

Het ontwerp To Beauty, gemaakt door ontwerper DeeSen, is een medische plastische chirurgie ruimte die zich richt op het creëren van een warme en uitnodigende sfeer. Met behulp van de Morandi-kleuren wit, blauw, roze en paars, wordt de receptie verdeeld in verschillende elementen. Het comfortabele gedeelte bij het raam nodigt uit om te blijven, terwijl de consultatieruimte meer privé en inclusief is. Het ontwerp richt zich op de inrichting en gebruikt helder gekleurde meubels en kunstwerken om de ruimte op zijn best vorm te geven.

De kernfunctionele ruimte van deze medische plastische chirurgie ruimte bestaat uit vier delen: ontvangst, onderhandeling, diagnose en behandeling, en chirurgie. De verschillende functies worden stapsgewijs uitgevoerd, van open naar privé, en van buiten naar binnen. Dit creëert verschillende texturen en sferen in de ruimte.

Het ontwerp van To Beauty onderscheidt zich door de unieke eigenschappen en sterke punten. Het frontdesk is opgebouwd uit twee halve bogen, één groot en één klein, met wit en goud om het visuele effect van "omarmen" te creëren. Het achtergrondgebied bestaat uit vijf op maat gemaakte aluminium panelen van verschillende kleuren en volumes, die perfect de uitstekende brandpijp aan de bovenkant verbergen. De warme gebogen achterkant geeft een gevoel van veilige "beschutting" en opent de ontwerpmogelijkheden van de ruimte met een prachtige ritmische volgorde.

Om de eenheid en continuïteit van de ruimte te behouden, zijn er talloze 20x20 kubusvormige lampen verbonden tot een matrix, die een gouden stroomlijn vormen die de hele ruimte doordringt. Deze lange sequentie wordt de belangrijkste gids in de ruimte. Tegelijkertijd probeert het ontwerp harde afscheidingen zoveel mogelijk te vermijden en verbindt het de verspreide elementen van het interieur met de boog van de deur, waardoor een modernistisch kader ontstaat.

Het ontwerp van To Beauty is gerealiseerd met behulp van verschillende technologieën en materialen. De ruimte is ongeveer 700 vierkante meter en bestaat uit verschillende kleine huizen. Om de verspreide volumes met onduidelijke bewegingslijnen te verenigen, hebben de ontwerpers alle partities op passende wijze verspreid en de uitdagingen van het ontwerp omgezet in de poëtische aard van de ruimte.

Design maakt handel en kunst compatibel en bouwt een warme kern. Het ontwerpteam kijkt uit naar de toekomst en brengt de dromen van een groep jonge mensen steeds dichter bij de realiteit van dit moment.

Het project begon in oktober in Nanjing en werd in april in Nanjing afgerond. Het ontwerp maakt gebruik van kleuremulsielak, aluminiumplaat en tapijt. Het ontwerp heeft met succes verschillende uitdagingen op het gebied van creativiteit, techniek en onderzoek overwonnen.

To Beauty is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van To Beauty, bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, toont een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: ingallery


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sheng Tao
Afbeeldingscredits: ingallery
Projectteamleden: Sheng Tao;Yi Zhang
Projectnaam: To Beauty
Projectklant: Sheng Tao


To Beauty IMG #2
To Beauty IMG #3
To Beauty IMG #4
To Beauty IMG #5
To Beauty IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp