Scent of a Golden Age: Een Koffiebar die de Essentie van de Showa-tijdperk Oproept

Een Renovatieproject in Tainan dat de Tijdloze Schoonheid van een Japans Huis Vangt

In het hart van de Chihkan-wijk in Tainan is een oude, tweeverdiepingen tellende winkel omgetoverd tot een moderne koffiebar met een vleugje nostalgie. Het ontwerp, genaamd "Scent of a Golden Age", is het zesde filiaal van OH! Café, een bekende koffieketen. Het team achter dit project, bestaande uit ontwerpers Joye Chuang en Celine Liou, heeft zich laten inspireren door het Showa-tijdperk en heeft een vlaggenschipwinkel gecreëerd die de rijke geschiedenis van het merk weerspiegelt.

De renovatie van het zestig jaar oude pand is een eerbetoon aan de "goede oude tijd". Het ontwerp combineert de stalen constructie en ijzeren bekleding van het oude gebouw met moderne elementen, waardoor een verfijnde sfeer van vergane glorie ontstaat. Het interieur is geïnspireerd op de traditionele Japanse architectuur, met een houten constructie die doet denken aan de ingang van een Japans huis uit die tijd.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de combinatie van oude elementen en moderne koffiecultuur. OH! Café, opgericht door de voormalige wereldkampioen koffiebranden in 2014, heeft een passie voor koffie die in elk detail van de winkel tot uiting komt. De geur van vers gebrande koffie vermengt zich met de sfeer van vergane glorie, waardoor een warme en uitnodigende ruimte ontstaat.

Het kleurenschema van het ontwerp is geïnspireerd op de gouden tinten van het Showa-tijdperk en de kleuren van de herfst. Een spiraalvormige trap optimaliseert de ruimte en verbindt verschillende elementen met elkaar, zoals betonnen cilinders, handgemaakte papieren parasols en een geurige kastenwand. De bar op de begane grond is het middelpunt van de winkel, waar geavanceerde koffiemachines en andere apparatuur te vinden zijn.

Het ontwerp van de tweede verdieping is geïnspireerd op de Japanse architectuur. Aan de linkerkant bevindt zich een kleine Japanse tuin met een smal pad van flagstones. Aan de rechterkant is een verhoogd zitgedeelte dat lijkt te zweven als een paviljoen. Hier kunnen gasten genieten van hun koffie op traditionele Japanse matten. De ramen aan de straatkant bieden een prachtig uitzicht op de oude steegjes van Tainan.

De renovatie van dit pand tot een moderne koffiebar was een uitdaging op zich. Het behouden van de historische charme van het gebouw en tegelijkertijd voldoen aan de eisen van een eigentijdse koffiebar vereiste creativiteit en vakmanschap. Het resultaat is een unieke ruimte die de essentie van het Showa-tijdperk oproept en tegelijkertijd een moderne koffie-ervaring biedt.

Met "Scent of a Golden Age" heeft het ontwerpteam van Joye Chuang en Celine Liou een prachtige koffiebar gecreëerd die de rijke geschiedenis van OH! Café weerspiegelt. Het ontwerp is een eerbetoon aan het verleden en een viering van de moderne koffiecultuur. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van een heerlijke kop koffie terwijl ze worden omringd door de warmte en schoonheid van het Showa-tijdperk.

Afbeeldingen: Fotograaf Sanwen Studio, Scent of a Golden Age, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JOYE CHUANG
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Sanwen Studio, Scent of a Golden Age, 2019. Image #2: Photographer Sanwen Studio, Scent of a Golden Age, 2019. Image #3: Photographer Sanwen Studio, Scent of a Golden Age, 2019. Image #4: Photographer Sanwen Studio, Scent of a Golden Age, 2019. Image #5: Photographer Sanwen Studio, Scent of a Golden Age, 2019. Main image is Image #1, Optional Image #1 is Image #2, Optional Image #2 is Image #3, Optional Image #3 is Image #4, Optional Image #4 is Image #5.
Projectteamleden: Design Director: Joye Chuang Interior Stylist: Celine Liou
Projectnaam: Scent of a Golden Age
Projectklant: JOYE CHUANG


Scent of a Golden Age IMG #2
Scent of a Golden Age IMG #3
Scent of a Golden Age IMG #4
Scent of a Golden Age IMG #5
Scent of a Golden Age IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp