Indrukken van de Stad: Een Uniek Ontwerp voor een Kantoorruimte

Een Meesterwerk van Liang Chih Chu

Inleiding:

De stad is een bron van inspiratie voor kunstenaars en ontwerpers over de hele wereld. In Taipei City, Taiwan, heeft ontwerper Liang Chih Chu zijn creativiteit losgelaten op een oud appartement in het hart van de stad. Met zijn ontwerp heeft hij een unieke kantoorruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Chu werd geconfronteerd met de uitdaging om een oud, smal appartement van slechts 22 vierkante meter om te vormen tot een kantoorruimte voor een ontwerpbureau. Met zijn professionele inzicht en creativiteit heeft hij verschillende eigentijdse functionele vereisten geïntegreerd in het bestaande gebouw, waardoor het een nieuw leven kreeg.

Onder de unieke eigenschappen van dit ontwerp valt de gevel op. Langs de lange straat heeft Chu een collage gemaakt van witte golfplaten en glazen bakstenen. Hierdoor blijft de privacy behouden en komt er voldoende natuurlijk licht binnen. Het creëert ook een visueel aantrekkelijk element dat de aandacht trekt.

De algehele witte toon van het interieur zorgt voor een levendige en frisse sfeer. Het kleurrijke betegelde glazen bakstenen wand is een opvallend kenmerk van de vergaderruimte en voegt heldere kleuren toe aan het verfijnde interieur.

Om dit ontwerp te realiseren, heeft Chu gebruik gemaakt van verschillende technieken en materialen. De buitenkant is gemaakt van off-white gewassen stenen muren, transparante glazen bakstenen en zandgestraalde muren. Het interieur is verfraaid met hexagonale vloertegels die het logo van het bedrijf weerspiegelen. Natuurlijk licht wordt gefilterd door een mistige zonwering, waardoor een aangename groene omgeving ontstaat.

De kantoorruimte is verdeeld over drie verdiepingen. Op de begane grond wordt de eenvoudige stijl voortgezet met zachte kleuren op de muren, plafonds, marmeren conferentietafels en stoelen. De hoofdkantoorruimte is voorzien van heldere kleuren, transparante schuifdeuren en glazen scheidingswanden om een transparante visuele uitbreiding te creëren. Dit vergroot de perceptie van de smalle ruimte in het kantoor.

Deze indrukwekkende transformatie van een oud appartement naar een eigentijdse kantoorruimte is voltooid in augustus 2021 in Taipei City, Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op een grondige studie van de ruimte en verlichting, met als doel een professionele en comfortabele werkomgeving te creëren.

Deze unieke kantoorruimte heeft de aandacht getrokken en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Liang Chih Chu wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met zijn meesterwerk heeft Liang Chih Chu bewezen dat zelfs een klein, oud appartement kan worden omgetoverd tot een inspirerende en functionele kantoorruimte. Dit ontwerp is een perfect voorbeeld van de synergie tussen kunst, architectuur, ontwerp en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chu Liang Chih
Afbeeldingscredits: Chu Liang Chih
Projectteamleden: Chu Liang Chih
Projectnaam: Impressions of the City
Projectklant: Chu Liang Chih


Impressions of the City IMG #2
Impressions of the City IMG #3
Impressions of the City IMG #4
Impressions of the City IMG #5
Impressions of the City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp