Kunming Zhonghaihui Delhi Garden: Een Drijvend Eiland van Bloemen

Een Unieke Verkoopafdeling Ontworpen door Du Wenbiao

Inleiding:

De Kunming Zhonghaihui Delhi Garden, ontworpen door Du Wenbiao, is een verkoopafdeling die de karakteristieken van de stad Kunming weerspiegelt. Met zijn bloemrijke ontwerp en organische vormen creëert dit project een dromerige en unieke ervaring. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken en inspiratie achter dit opmerkelijke ontwerp.

De inspiratie voor de Kunming Zhonghaihui Delhi Garden komt voort uit de stad zelf. Kunming staat bekend om zijn bloemrijke karakter, dat het hele jaar door aanwezig is. Het ontwerpteam heeft dit in gedachten gehouden en zich voorgesteld dat de verkoopafdeling een drijvend eiland is, omgeven door een zee van dromerige bloemen. Dit creëert een enorme en eeuwige organisme die de bezoekers betovert.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de integratie van bloemen in de interieurvormgeving. De plattegrond van het interieur is ontworpen in de vorm van bloemblaadjes. De interieurvormen zijn gevormd tot bloeiende bloemblaadjes met gebogen oppervlakken. Dit zorgt voor spanning en complexiteit, maar behoudt tegelijkertijd een eenvoudige en duidelijke logica. Het resultaat is een perfecte balans tussen functionaliteit en vorm.

Om dit ontwerp tot leven te brengen, zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder textuurverf, marmer, roestvrij staal en leer. Deze materialen dragen bij aan de esthetiek en duurzaamheid van het ontwerp.

De Kunming Zhonghaihui Delhi Garden is een veelzijdige ruimte die niet alleen voldoet aan de traditionele behoeften van verkoop en aankoop, maar ook een ruimte biedt voor zakelijke uitwisseling, kunstsalon, culturele en creatieve tentoonstelling, ontspanningsthee, kinderspeelruimte, VIP-onderhandelingsruimte, fitnessruimte en nog veel meer. Het is ontworpen om te voldoen aan de diverse behoeften van klanten op het gebied van sociale interactie, ontspanning, lichaamsbeweging en cultuur.

Het project werd voltooid en tentoongesteld in Kunming, Yunnan Province, China in september 2021. Het ontwerpteam, GBD DESIGN, heeft met dit project een nieuwe standaard gezet voor interieurontwerp en heeft hiervoor de Platinum A' Design Award ontvangen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

De Kunming Zhonghaihui Delhi Garden is een ware blikvanger en een inspirerend voorbeeld van innovatief ontwerp. Met zijn bloemrijke esthetiek en functionele indeling biedt het een unieke ervaring voor bezoekers. Dit project is een eerbetoon aan de schoonheid van Kunming en een viering van de harmonie tussen kunst, architectuur, ontwerp en technologie.

Beeldcredits: Fotograaf Yanming Photos, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GBD
Afbeeldingscredits: Photo # 1-5: photographer Yanming Photos,2021
Projectteamleden: GBD DESIGN
Projectnaam: Kunming Zhonghaihui Delhi Garden
Projectklant: GBD


Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #2
Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #3
Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #4
Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #5
Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp