De Oosterse Schoonheid van een Gemoderniseerd Kantoor

Chun-Cheng Lee's Team Transformeert Oude Residentie tot Designstudio

De hergeboorte van een 50 jaar oude woning tot een hedendaags minimalistisch designkantoor vormt een ode aan de 'Whitecore Style', waarbij wit de basis vormt en wordt verrijkt met grijze en zwarte tinten.

In de Taiwanese stad is een halve eeuw oude residentie omgetoverd tot een toonbeeld van modern minimalisme. Het ontwerpteam, bestaande uit Chun-Cheng Lee, Tzu-Chien Huang en Chih-Chih Chung, heeft de ruimte nieuw leven ingeblazen met een design dat ruimtelijkheid en helderheid benadrukt. De 'Whitecore Style' domineert het interieur, waarbij wit wordt gecombineerd met grijze en zwarte accenten om een tijdloze elegantie te creëren.

De kracht van het ontwerp ligt in het gebruik van neutrale kleuren en organische vormen. De lage verzadiging van zwart, wit en grijs zorgt voor een kalme atmosfeer, terwijl de organische rondingen de scherpe randen van het interieur verzachten. Deze rondingen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar maken het kantoor ook mensgerichter, wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De gebruikte materialen zoals laminaatvloeren, houtwerk en steenpatroonstoffen, zijn zorgvuldig geselecteerd om de variabiliteit in details en natuurlijke texturen te vergroten. Dit draagt bij aan de diepte van het zicht en is bovendien onderhoudsvriendelijk. De toevoeging van planten als decoratie brengt een stukje natuur binnen, wat het welzijn van de medewerkers ten goede komt.

De uitdaging lag in het herstellen van de oude woning en deze om te vormen tot een functioneel kantoor. Dit vereiste een grondige aanpak, waarbij de basisfuncties van het huis werden hersteld en de binnenruimte werd geoptimaliseerd voor werkbehoeften. De ruimtelijke indeling is aangepast om een open en lichte omgeving te creëren, waarbij de keuken strategisch tegen de muur is geplaatst om flexibiliteit en circulatie te behouden.

De interactie met de ruimte is aanzienlijk verbeterd door het verwijderen van scheidingswanden, wat leidt tot een open en goed verlichte binnenruimte. De comfortabele en aangename sfeer bevordert de werkprestaties en vermindert stress en vermoeidheid. De badkamer, met zijn indirecte verlichting en artistieke tegels, vormt een indrukwekkend onderdeel van het interieur dat bezoekers niet snel zullen vergeten.

De afronding van dit project in april 2022 in Taiwan markeert de succesvolle transformatie van een oude structuur naar een modern kantoor. Het ontwerp is bekroond met een Iron A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dangli Design+SC Architects
Afbeeldingscredits: Dangli Design+SC Architects
Projectteamleden: Tzu-Chien Huang, Sherry Zhong
Projectnaam: Beauty of Orient
Projectklant: Dangli Design+SC Architects


Beauty of Orient IMG #2
Beauty of Orient IMG #3
Beauty of Orient IMG #4
Beauty of Orient IMG #5
Beauty of Orient IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp