Rencontre: Innovatief Kantoorontwerp Versmelt Natuur met Werkplek

Ching Chang Su creëert een natuurlijke oase voor productiviteit en creativiteit

Rencontre, een kantoorontwerp van Ching Chang Su, belichaamt een harmonieuze samensmelting van natuur en werkruimte, waarbij het concept 'One Step, One View' centraal staat.

De ontwerpfilosofie achter Rencontre is geworteld in de wens om een werkomgeving te creëren die zowel comfortabel als levendig is, waar werknemers de schoonheid van de natuur kunnen waarderen terwijl ze hun taken uitvoeren. Ching Chang Su en zijn team hebben een scala aan natuurlijke elementen geïntegreerd, zoals planten, hout en rotan, om een open, diverse en energieke werkplek te vormen. Dit ontwerp streeft ernaar de creativiteit en verbeelding van de teamleden te stimuleren en tegelijkertijd de aandacht van klanten en bezoekers te trekken met de unieke charme van het merk.

Wat Rencontre onderscheidt, is de integratie van natuurlijke elementen in een kantooromgeving. Zodra men de deur passeert, wordt men verwelkomd door een ruimte die natuur ademt. Daglicht stroomt door de kamerhoge ramen en verlicht het interieur, terwijl het thema 'One Step, One View' tot leven komt door de natuurlijke en humanistische elementen te combineren voor een uitnodigende en comfortabele sfeer. Een kleine tuin bij de ingang, beplant met diverse groensoorten, toont de levendigheid van de ruimte.

De realisatie van dit ontwerp maakte gebruik van materialen zoals verf, houtwerk, ijzerwerk, terrazzo, tegels en cement. De kleurencombinatie van kameel, bruin, hout en zilver creëert een warme en comfortabele atmosfeer, terwijl de grote kleurblokken een nette en artistieke moderne stijl presenteren. De vloer, afgewerkt met waterdicht cement, is eenvoudig gehouden om de binnentuin te accentueren.

Rencontre bevindt zich in een 30 jaar oud pand met drie verdiepingen, waarbij elke verdieping ongeveer 72,7 vierkante meter beslaat. De open indeling is strategisch gepland, met een halve hoogte TV-wand die de onderhandelingsruimte van het kantoor scheidt, waardoor zichtlijnen open blijven en toch duidelijke grenzen worden gesteld. De plafondhoogte van 3,4 meter op de begane grond zorgt voor een comfortabele werkomgeving en een goede eerste indruk bij bezoekers. De binnenste trap is omgevormd tot een buitentrap, wat het benauwde gevoel van het achterbalkon elimineert.

Werken in Rencontre voelt als een vakantie. Grote ramen bieden uitzicht op groene bomen en zorgen voor een ontspannen gevoel. 's Avonds zorgen warme lichten voor een gezellige, barachtige sfeer. De ruimte is niet alleen een basis voor werk, maar ook een plek om te ontspannen en van het leven te genieten. Zowel werknemers als bezoekers zijn verrukt van de ambiance.

Het ontwerp van Rencontre is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in het toepassen van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld tot een betere plek maken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Helang interior design
Afbeeldingscredits: Helang interior design
Projectteamleden: Ching-Chang Su, Kuan-Chi Fu
Projectnaam: Rencontre
Projectklant: Helang Interior Design


Rencontre IMG #2
Rencontre IMG #3
Rencontre IMG #4
Rencontre IMG #5
Rencontre IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp