Hisashi Seike's Innovatieve Kantoorcomplex in Osaka

Een harmonieuze fusie van industrie en natuur met Japanse invloeden

In het hart van Osaka heeft ontwerper Hisashi Seike een kantoorcomplex gecreëerd dat de grenzen van traditionele werkruimtes verlegt door een samensmelting van natuurlijke en industriële elementen, verrijkt met een vleugje Japanse esthetiek.

De uitdaging lag in het ontwerpen van een ruimte die niet alleen functioneel was, maar ook de identiteit van het bedrijf Nttdata Xam Technologies zou weerspiegelen. Seike's benadering was om een omgeving te creëren die de nieuwe bedrijfsnaam en de geest van innovatie belichaamt. Het resultaat is een kantoor- en fabriekscomplex dat een gevoel van 'Japaneseness' uitstraalt, terwijl het ook een gezellige en collaboratieve sfeer bevordert.

Het ontwerp van het complex is een toonbeeld van Seike's vermogen om verschillende elementen te combineren. De conferentieruimte, met wanden van Japans papier, en de geïntegreerde kantoorruimte met glazen scheidingswanden, zijn slechts enkele voorbeelden van hoe traditionele Japanse elementen naadloos zijn verweven met moderne industriële materialen. De rustzone onderscheidt zich met een keuken in de vorm van een trap en een woon-/eetkamer die aanvoelt als een podium, ontworpen om inspiratie en creativiteit te stimuleren.

De realisatie van dit ontwerp was mogelijk door de filosofie van "X = combineren" toe te passen, waarbij aarde, hout en roestvrij staal samenkomen bij de ingang om de overgang naar geavanceerde productie te symboliseren. Het open kantoorlandschap wordt bereikt door het gebruik van glas en Japans papier, wat zorgt voor transparantie en een authentiek Japans gevoel. De rustzone biedt een huiselijke omgeving waar medewerkers kunnen ontspannen en zich kunnen opladen.

De uitdagingen die Seike moest overwinnen, waren niet gering. Het integreren van organische materialen in een ontwerp voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-printtechnologieën, vereiste een zorgvuldige balans om niet de indruk te wekken van een typische productiefabriek. Het ontwerp moest zowel de geavanceerde technologie van het bedrijf als zijn wereldwijde ambities weerspiegelen, wat tot uiting komt in de gangen gemarkeerd met landingsbaansymbolen.

Deze unieke benadering van kantoorontwerp heeft niet alleen geleid tot een functionele en esthetisch aangename werkruimte, maar heeft ook erkenning gekregen in de vorm van een Bronzen A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024. Dit prestigieuze onderscheiding benadrukt de creatieve vindingrijkheid en het vermogen van Seike om een omgeving te creëren die zowel de ervaring als de vindingrijkheid van gebruikers verrijkt.

Met een totale vloeroppervlakte van 3366 vierkante meter, is het complex een toonbeeld van hoe een bestaande fabrieksruimte kan worden getransformeerd tot een innovatieve en inspirerende werkomgeving. Het project, dat in januari 2021 van start ging en in mei 2022 werd voltooid, markeert een nieuwe fase voor Nttdata Xam Technologies, waarbij het gebruik van de ruimte in juli van dat jaar begon.

De visuele inhoud van dit project is vastgelegd door fotograaf Daisuke Shima, wiens werk bijdraagt aan de algehele presentatie en begrip van Seike's visionaire ontwerp. De intellectuele eigendomsrechten van dit unieke kantoorcomplex behoren toe aan Hisashi Seike, die met dit ontwerp een nieuwe standaard zet voor de toekomst van werkruimtes.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: seike hisashi
Afbeeldingscredits: Photographer /Daisuke Shima
Projectteamleden: seike hisashi
Projectnaam: Nttdata Xam Technologies Osaka
Projectklant: NTT Data XAM Technologies Corporation


Nttdata Xam Technologies Osaka IMG #2
Nttdata Xam Technologies Osaka IMG #3
Nttdata Xam Technologies Osaka IMG #4
Nttdata Xam Technologies Osaka IMG #5
Nttdata Xam Technologies Osaka IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp