One Barbecue: Een Culinaire Oase in het Hart van Shenyang

Bojun Liu's Ontwerp Brengt Traditionele Barbecue en Moderniteit Samen

In Shenyang, een stad waar de barbecuecultuur diep geworteld is in het dagelijks leven, heeft ontwerper Bojun Liu een ruimte gecreëerd die zowel de rijke tradities eert als een frisse, moderne eetervaring biedt. One Barbecue is een project dat de essentie van de noordoostelijke Chinese barbecuecultuur vangt en transformeert in een verfijnde omgeving.

De uitdaging voor Liu was het omvormen van een marktgebouw tot een aantrekkelijke barbecuebestemming. Dit vereiste een slimme aanpak van de ruimtelijke beperkingen en een ontwerp dat de lokale eetgewoonten zou respecteren. Het resultaat is een restaurant dat niet alleen een plek is om te eten, maar ook een sociale ontmoetingsplaats die de lokale gemeenschap aanspreekt.

One Barbecue onderscheidt zich door zijn gedurfde eenvoud en ruwe charme. De industriële cementmuren en de robuuste verlichting creëren een sfeer die zowel uitnodigend als ongepolijst is. Deze elementen versterken de authentieke barbecue-ervaring en benadrukken de kwaliteit en de smaak van het eten.

De technische realisatie van het project was bijzonder uitdagend vanwege de lage plafonds op de tweede en derde verdieping. Liu's oplossing was om een deel van de vloer van de derde verdieping te verwijderen, waardoor een ruimtelijk effect ontstond dat licht en transparantie in de eetruimte bracht. Deze ingreep versterkte de verbinding tussen de verdiepingen en maakte de ruimte visueel aantrekkelijker.

De keuken is strategisch herontworpen om de circulatie te optimaliseren en de ruimte maximaal te benutten. Een kleine keuken met een afhaalfunctie en een straatvenster werd toegevoegd om de toegankelijkheid en het gemak voor klanten te vergroten. Deze aanpassingen hebben bijgedragen aan de levendige en dynamische sfeer van het restaurant.

One Barbecue is niet alleen een restaurant, het is een viering van de lokale cultuur en een ode aan de eenvoudige geneugten van het leven. Liu's ontwerp benadrukt de verbinding tussen ruimte en de noordoostelijke barbecuecultuur, en biedt bezoekers een unieke eetervaring die de zintuigen prikkelt en een gevoel van vrijheid en gemeenschap oproept.

Met de erkenning van de prestigieuze A' Design Award, heeft One Barbecue bewezen dat het een innovatieve en indrukwekkende toevoeging is aan de wereld van interieurontwerp en gastronomie. Het project van Bojun Liu is een schitterend voorbeeld van hoe design de manier waarop we eten en samenkomen kan transformeren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bojun Liu
Afbeeldingscredits: Photographer Topia, July 2023.
Projectteamleden: Bojun Liu
Projectnaam: One Barbecue
Projectklant: Ton Song Ch Design


One Barbecue IMG #2
One Barbecue IMG #3
One Barbecue IMG #4
One Barbecue IMG #5
One Barbecue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp