Moli Landscape: Een Poëtische Restaurantervaring in Shenyang

Een combinatie van natuurlijke schoonheid en moderne esthetiek

In deze bijzondere project heeft ontwerper Bo Zhou de perfecte combinatie gerealiseerd tussen bergen en rivieren, waardoor er een spirituele echo ontstaat in een commerciële ruimte. Door te putten uit de oosterse en eigentijdse kenmerken van landschappen en het vormgeven van het heden en de toekomst van het bedrijf, behoudt het visioen van de ontwerper voor Moli Landscape Restaurant de economische voordelen van de locatie.

Met zijn unieke eigenschappen onderscheidt Moli Landscape Restaurant zich van andere restaurants in winkelcentra. Het restaurant maakt gebruik van zowel hoge skip-vloeren als vloer-tot-plafond verlichting, wat zorgt voor een vrije stroom van zonlicht, wind en lucht zonder stagnatie. Gasten kunnen zo de vitaliteit, temperatuur en veranderingen in de ruimte ervaren. De daklijnen zijn ontworpen in een grote uitkragende stijl, die geleidelijk afloopt met de natuurlijke helling. Hierdoor krijgen gasten het gevoel alsof ze in de bergen zitten en kunnen ze genieten van de wilde schoonheid van de natuur.

De realisatie van Moli Landscape Restaurant maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, kunstschilderijen, zilveren afwerkingen en luxe stenen. Met een oppervlakte van 537 vierkante meter biedt het restaurant voldoende ruimte voor gasten om te genieten van de unieke sfeer.

De interactie met het ontwerp van Moli Landscape Restaurant is een ervaring op zich. Bij binnenkomst wordt gasten een open grotachtige ruimte geboden. Vervolgens kunnen ze langs de stromende beek wandelen, omringd door verschuivend licht en schaduw, waardoor een poëtische sfeer ontstaat die literaire liefhebbers zullen waarderen. Na het langzaam beklimmen van de trap krijgen gasten een breder uitzicht. In de hoger gelegen eetkamer kunnen ze genieten van het veranderende uitzicht op verschillende tijdstippen.

Het Moli Landscape Restaurant is gevestigd in Shenyang, China en werd voltooid in december 2020. Het ontwerp is gebaseerd op een diepgaand onderzoek naar de relatie tussen de mens en de natuur. Door hedendaagse ontwerptechnieken te gebruiken, streeft het restaurant ernaar om gasten te laten genieten van een harmonieuze relatie met de natuur en hun spirituele wereld te verkennen. Het ontwerp weerspiegelt een poëtische artistieke conceptie en biedt een unieke ervaring aan bezoekers.

Bo Zhou, de ontwerper van Moli Landscape Restaurant, heeft met dit project verschillende uitdagingen overwonnen. Hoewel het restaurant zich in een stedelijke omgeving bevindt, slaagt het erin om de menselijke gevoelens voor de natuur en de zoektocht naar spirituele verrijking te presenteren met behulp van oosterse filosofie. Door de combinatie van zakelijke sfeer, oosterse esthetiek en het moderne leven, heeft de ontwerper een verbinding en dialoog met klanten gerealiseerd, waarbij de kwaliteit en stijl van de ruimte worden gedemonstreerd.

Moli Landscape Restaurant is een ware oase van rust en schoonheid in het hart van Shenyang. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail biedt het restaurant een onvergetelijke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een poëtische en esthetische eetervaring. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Beeldcredits: Fotograaf Tan Xiao, TOPIA


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bo Zhou
Afbeeldingscredits: Photographer Tan Xiao, TOPIA
Projectteamleden: Bo Zhou
Projectnaam: Moli Landscape
Projectklant: Bo Zhou


Moli Landscape IMG #2
Moli Landscape IMG #3
Moli Landscape IMG #4
Moli Landscape IMG #5
Moli Landscape IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp