Shanju Restaurant: Een Oase van Rust en Gezondheid

Een Uniek Concept dat Traditionele Chinese Gezonde Voedselcultuur Eert

Inleiding

Shanju Restaurant is een nieuw type Chinees voedsel- en voedingsmerk dat streeft naar het creëren van een nieuwe merkervaring, om zo de traditionele Chinese gezonde voedselcultuur voort te zetten en de geest van de tijd te herdefiniëren.

Gelegen in Foshan, China, biedt Shanju Restaurant niet alleen gezonde soepen, maar streeft het ook naar het bieden van een rustige ontmoetingsplaats voor stadsbewoners. Het ontwerp van het restaurant is geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van water en steen, waarbij steen wordt gebruikt als een diamant die de betekenis van water en steen die samenleven belichaamt. De onregelmatige oppervlakte van de steen, die is aangetast door wind en regen, legt de sporen van de natuur vast en laat het interieur volledig samensmelten met de natuur. Met zijn solide en zware volume en natuurlijke textuur wordt er een diepgaande energie in de ruimte geïnjecteerd.

Ontwerper Yirong Yang heeft bij het realiseren van het ontwerp gebruik gemaakt van potten, originele stenen en inktmuurschilderingen om een Zen-staat over te brengen en een ervaring te bieden in een afgelegen plek. De grote witte ruimte vormt een perfecte aanvulling op het bloemwerk, met een dennenboomtak die aan de muur staat. Door de introductie van de natuur ademt de ruimte een bescheiden en elegante literaire sfeer uit. Bij het passeren van de ruimte kun je de willekeurig geplaatste kaarsen in de hoek observeren. Onder de gloed van de stenen heerst er een ontspannen sfeer waar mensen kunnen genieten van goede tijden met hun familie en vrienden.

Met een oppervlakte van 154,45 vierkante meter is Shanju Restaurant een indrukwekkend project dat de essentie van de traditionele Chinese gezonde voedselcultuur belichaamt.

Het ontwerp van Shanju Restaurant is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel. Het doolhofachtige kabinet geeft je het gevoel een rustig privéhuis binnen te gaan, waar de drukte is afgenomen en je lichaam en geest tot rust komen. De structuur van de ruimte behoudt een gevoel van kracht en het houten rooster ziet er prachtig uit met zijn bamboeschaduwen en warm licht.

Shanju Restaurant is in mei 2022 voltooid en bevindt zich in Foshan, China. Het ontwerp is gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de toekomst van gemeenschappen en de behoeften van mensen. Het biedt zowel een commerciële kant als een warme kern, waarbij de open stromende ruimte gasten verwelkomt met het bruisende leven en de interactie. Het ontwerp van Shanju Restaurant is een voorbeeld van hoe gemeenschapsruimtes kunnen worden ontworpen om aan de behoeften van de toekomst te voldoen.

Het ontwerpproces van Shanju Restaurant kende zijn uitdagingen. Zo moest de entree de rol van het bedrijf in de gemeenschap als expert in gezonde keuken benadrukken en tegelijkertijd opgaan in de omgeving. Door de traditionele Chinese karakter "Yun" te deconstrueren, lijkt het alsof de wolken in de lucht veranderd zijn in regendruppels die op de grond zijn verspreid. Dit verbetert het visuele effect van het merk op gasten en zorgt voor een blijvende indruk.

Shanju Restaurant biedt gasten een unieke ervaring waarin kunst en elegantie samenkomen. Het ontwerp, omlijst door potten, originele stenen en inktmuurschilderingen, straalt de Zen-staat uit en biedt tegelijkertijd een gevoel van afzondering. De oneffen steen vangt de natuurlijke sporen op en injecteert met zijn zware volume energie in de ruimte. Naast het serveren van voedzame soepen, heeft Shanju Restaurant stadsbewoners toegang gegeven tot een serene oase waar kunst en elegantie samenkomen. Dit project belichaamt de traditionele Chinese cultuur van gezond eten.

Fotograaf Qilun Cai heeft de beelden voor dit ontwerp vastgelegd.

Shanju Restaurant is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Shanju Restaurant is bewonderenswaardig vanwege zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden. Het roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yirong Yang
Afbeeldingscredits: Photographer Qilun Cai
Projectteamleden: Yirong Yang
Projectnaam: Shanju
Projectklant: Yirong Yang


Shanju IMG #2
Shanju IMG #3
Shanju IMG #4
Shanju IMG #5
Shanju IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp