Highlight Residence: Een Futuristische Woonervaring

Een baanbrekend residentieel appartement door Tai+Associates

In het hart van New Taipei City staat een opmerkelijk woonproject dat de toekomst van het stadsleven belichaamt - de Highlight Residence. Ontworpen door Tai+Associates, biedt dit appartement een unieke combinatie van innovatieve technologie, modern design en duurzaamheid.

De inspiratie voor dit project kwam voort uit de fascinatie van de eigenaar voor de toekomst. Het appartement is doordrenkt met metaalontwerpen die verschillende ruimtes structureren. Verlichtingsontwerpen zijn opgezet in de woonkamer, inclusief een licht dat 360-graden verlichting kan bieden. Technische producten en moderne ontwerpen zijn door het hele project verweven, en de verlichting kan worden aangepast om een bepaalde sfeer te creëren.

De unieke eigenschappen van dit appartement zijn de drie hoofdramen die licht brengen in de woonkamer, eetkamer en studio, met elementen van steen, metaal en hout die door de hele ruimte stromen. De balkonruimte is versierd met een groot aantal planten die een natuurlijke broeikas creëren, waardoor effectief een klein bos binnen de stad wordt opgebouwd. De planten op het balkon genereren grote hoeveelheden zuurstof, wat helpt om de opwarming van de aarde te verminderen. Bovendien kunnen de planten privacy bieden voor de familie van de gastheer.

In de woonkamer zijn de hoofdmuren bedekt met metalen en uitgesneden in vormen. Het product is een residentieel appartement, met een woonkamer, eetkamer, drie slaapkamers en een open keuken. Het heeft een balkon dat even groot is als de binnenruimte.

Gelegen op de 20e verdieping, biedt dit appartement een prachtig terras dat 270 graden aan prachtig stadszicht biedt. Door het gebruik van verlichting worden binnenruimtes gecombineerd, gemengd en uitgebreid naar het buitenterras en het stadszicht. De grijze kleurtoon, met verschillende schalen, is geïntroduceerd in elke hoek, en het contrast van texturen zoals roestvrij staal, hout en marmer, is ook afgestemd op de keynote van de ruimte.

Dit project werd voltooid in juni 2022, in New Taipei City. De uitdagingen van het ontwerp om de buitenruimte naar het binnenste gebied uit te breiden werden overwonnen door het gebruik van lichten, ramen en stenen om het landschap van de patio naar de woonkamer te brengen. Bovendien moest het buitengebied worden ontworpen om te voldoen aan de strikte wetgeving in New Taipei City.

De Highlight Residence heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 in de wacht gesleept. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, ze vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tai Chen
Afbeeldingscredits: Image #1 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Image #2 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Image #3 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Image #4 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Image #5 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Video Credits: Tai Associates.
Projectteamleden: GM: Tai Chen VP: Chen Te Chang Design Director: PJ Hou Designer: YJ Lee Designer: Yi Shao Liu Construction Manager: Shih Yi Hung Jinhui Glass Engineering Co.Ltd: Shin Huan Liao Photographer: Blake Wang Video Producer: Rou An Shih Public Relations: Yu Yu Lin
Projectnaam: Highlight Residence
Projectklant: Tai Chen


Highlight Residence IMG #2
Highlight Residence IMG #3
Highlight Residence IMG #4
Highlight Residence IMG #5
Highlight Residence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp