De Silversea Penthouse: Een Luxueuze Ode aan de Natuur

Ontwerper Hafi Hakim creëert een serene en luxueuze woonervaring in Singapore

Geïnspireerd door de zee en de natuur, heeft ontwerper Hafi Hakim een luxe penthouse gecreëerd dat de kustlijn van Singapore weerspiegelt. Met een focus op duurzaamheid en elegantie, is de Silversea Penthouse een toonbeeld van verfijnde residentiële vormgeving.

Het ontwerp van de Silversea Penthouse is sterk beïnvloed door de natuurlijke omgeving. De woning kijkt uit over de kustlijn van Singapore, en dit element is op subtiele wijze in het interieur verwerkt. Een opvallend kenmerk is de op maat gemaakte lichtsculptuur in de woonkamer, bestaande uit duizenden individuele glasstaven die met de hand zijn geïnstalleerd om een golfachtig effect te creëren. Dit geeft de bewoners een gevoel van de oceaan in hun huis. Bovendien is de lichtsculptuur gemaakt van 97% duurzame materialen en is deze recyclebaar, een belangrijk aspect voor zowel de ontwerper als de klant.

De Silversea Penthouse is ontworpen voor een gezin van drie en moest zowel een plek zijn om gasten te entertainen als een rustig toevluchtsoord voor de bewoners. Hakim heeft een harmonieuze balans bereikt door het gebruik van zachte witte tinten en meubels die de natuurlijke schoonheid van het uitzicht complementeren. Bovendien zijn de meubels en inbouwmeubels ontworpen om verplaatsbaar en modulair te zijn, waardoor ze in toekomstige woningen kunnen worden gebruikt en verspilling wordt verminderd.

De realisatie van dit ontwerp was een complex proces dat nauwkeurige coördinatie en vakmanschap vereiste. De lichtsculptuur, gemaakt door ambachtslieden in China, moest bijvoorbeeld in twee weken worden geïnstalleerd. Daarnaast moest de valse plafond worden versterkt om het gewicht van de sculptuur te kunnen dragen. Ook de TV-console en de hoofdkast werden op maat gemaakt door ambachtslieden in respectievelijk Myanmar en Maleisië, met behulp van 3D-visualisaties om het ontwerp te verfijnen.

De Silversea Penthouse is niet alleen een prachtig voorbeeld van residentieel ontwerp, maar ook een bewijs van de mogelijkheden van duurzaamheid en innovatie in de interieurarchitectuur. Het project heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen, een erkenning voor uitmuntendheid in creativiteit en vindingrijkheid.

De Silversea Penthouse is een eerbetoon aan de natuur en de zee, en een toonbeeld van de verfijnde esthetiek van Hafi Hakim. Het is een serene en luxueuze woonervaring die de bewoners een gevoel van rust en comfort biedt, terwijl het tegelijkertijd een indrukwekkende ruimte is om gasten te ontvangen. Dit project is een prachtige samensmelting van kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie, en een inspirerend voorbeeld van wat mogelijk is in de wereld van residentieel ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hafi Hakim
Afbeeldingscredits: Marcus L Photography
Projectteamleden: Hafi Hakim
Projectnaam: Silversea Singapore
Projectklant: Hafi Hakim


Silversea Singapore IMG #2
Silversea Singapore IMG #3
Silversea Singapore IMG #4
Silversea Singapore IMG #5
Silversea Singapore IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp