Bee PC Gaming Club 2.0: Een Virtuele Wereld voor Gamers

Een uniek ontwerp van Jianhong Zhu

De Bee PC Gaming Club 2.0 is geïnspireerd door de film Ready Player One. In deze film bevindt de wereld zich in chaos en op de rand van instorting. De enige hoop is een virtuele realiteit genaamd OASIS, waar mensen kunnen ontsnappen aan de realiteit door het dragen van VR-apparatuur. In OASIS kunnen zelfs degenen die in het echte leven worstelen, superhelden worden en hun verre dromen werkelijkheid laten worden.

Het project is een PC gaming arena met een virtuele wereld als thema. Het stelt gebruikers in staat om even te ontsnappen aan de complexe en drukke echte wereld en een andere virtuele wereld binnen te stappen waar alles mogelijk is.

De ruimte is ontworpen met behulp van geperforeerde aluminium platen, die de hoofdkleur en textuur van de ruimte vormen. Daarnaast zijn er kleurveranderende LED-lichtstrips gebruikt om de sfeer van de ruimte aan te passen aan verschillende behoeften.

In een totale oppervlakte van 300 vierkante meter omarmen zes aparte kamers het openbare gedeelte. Twee pilaren van het oorspronkelijke gebouw strekken zich uit naar verschillende blokcombinaties, waardoor de kroonluchter en de computerbureaus op een gevarieerde manier geïntegreerd worden.

Het project is ontworpen en voltooid in augustus 2018 in Foshan, Guangdong, China. Het combineert zowel esthetisch design als de bedrijfsvoering van een club.

De grootste uitdaging van dit project was het vinden van een balans tussen de ruimtelijke indeling en de bedrijfsvoering van een PC gaming club. Na vele gesprekken tussen de ontwerpers en de klant is uiteindelijk een geschikte balans gevonden.

De Bee PC Gaming Club 2.0 is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2020 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Bee PC Gaming Club 2.0 kunnen gamers even ontsnappen aan de realiteit en zich onderdompelen in een virtuele wereld vol avontuur en mogelijkheden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhu Jianhong
Afbeeldingscredits: Zhu Jianhong
Projectteamleden: Leader Designer: Zhu Jianhong
Projectnaam: Bee
Projectklant: Zhu Jianhong


Bee IMG #2
Bee IMG #3
Bee IMG #4
Bee IMG #5
Bee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp