Shiyi: Een Poëtisch en Harmonieus Ontwerp dat Natuur en Diversiteit Combineert

Een Office Ontwerp van Yannan Zhang en Xiahong Yan

Inleiding

Het kantoor is niet langer alleen een functionele ruimte, maar ook een plek waar creativiteit wordt gestimuleerd en emoties worden overgebracht. Het Shiyi kantoorontwerp, gemaakt door Yannan Zhang en Xiahong Yan, is een perfect voorbeeld van deze evolutie. Dit ontwerp combineert natuurlijke elementen, minimalistische esthetiek en een harmonieuze sfeer om een unieke werkplek te creëren. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken van dit project.

Shiyi is ontworpen als de dagelijkse werkruimte voor de ontwerpers van ELEVEN. Naast het bieden van functionaliteit wilden de ontwerpers ook een ruimtelijke ervaring creëren die sterke emoties zou overbrengen en de creativiteit van de ontwerpers zou inspireren.

Unieke Eigenschappen

Wat Shiyi onderscheidt van andere kantoorontwerpen is de manier waarop het gebruik maakt van verschillende materialen en texturen om een evenwicht te creëren tussen openheid en rigiditeit. Door het gebruik van steen, hout en metaal ontstaat er een eenvoudige kleur en primitieve textuur die de ruimte karakter geeft. Daarnaast is het ontwerp gebaseerd op gelaagde blokken die de contouren van het kantoor benadrukken en zorgen voor contrast en variabiliteit in de muren.

Realisatietechnologie

Het ontwerp van Shiyi maakt gebruik van geometrische oppervlakken en lijnen om een evenwichtige verhouding tussen ronde vormen en rechte lijnen te creëren. Een opvallend element in de ruimte is de enkele stoel die de monotonie doorbreekt en een vleugje natuurlijke vitaliteit toevoegt. Moderne materialen reflecteren de omgeving en zorgen voor een aangenaam contrast. Het ontwerp omvat ook een unieke zwevende theekamer op de tweede verdieping, waarbij het gewicht van de hele ruimte wordt gedragen door een stalen frame dat aan het plafond hangt.

Locatie en Tijdlijn

Het Shiyi project begon in augustus 2020 in Wenzhou, Zhejiang en werd voltooid in januari 2021. Het ontwerp is volledig gerealiseerd in Wenzhou, Zhejiang.

Conclusie

Shiyi is een kantoorontwerp dat de grenzen verlegt en een nieuwe standaard zet voor functionele en esthetische werkruimtes. Het combineert natuurlijke elementen, minimalistische esthetiek en een harmonieuze sfeer om een unieke en inspirerende omgeving te creëren. Het gebruik van verschillende materialen en texturen zorgt voor een evenwicht tussen openheid en rigiditeit, terwijl de zwevende theekamer een opvallend element is dat de aandacht trekt. Het Shiyi kantoorontwerp is een ware blikvanger en een bron van inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een unieke werkplek.

Awards en Erkenning

Het Shiyi kantoorontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het ontwerp als een toonbeeld van uitmuntendheid, innovatie en technische vaardigheid. Het Shiyi ontwerp weet zowel technisch als artistiek te overtuigen en roept positieve gevoelens, verwondering en bewondering op.

Beeldcredits: Fotografie: Ye Song (Hanmo Vision), SHIYI, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yannan Zhang
Afbeeldingscredits: Photography: Ye Song (Hanmo Vision) , SHIYI, 2021.
Projectteamleden: Yannan Zhang, Xiahong Yan
Projectnaam: Shiyi
Projectklant: Yannan Zhang


Shiyi IMG #2
Shiyi IMG #3
Shiyi IMG #4
Shiyi IMG #5
Shiyi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp